Aaaarrrhh – hvorfor smager tomater bare aldrig af noget som helst herhjemme..

Min bedre halvdel og jeg var ude at rejse sidste vinter – vi var på FuerteVentura. Det var en dejlig, men også meget tiltrængt tur. Min mand var nemlig lige kommet hjem efter mere end 3,5 md på havet. Altså – der var jo en grund til, at jeg gik med til at blive gift med ham i sin tid. Så jeg synes egentlig at det er temmelig træls, at han sådan skal rejse væk så længe ad gangen. Så vi trængte virkelig til hinandens selskab. Og i Januar måned – hvem trænger så ikke også til et skud D-vitamin og noget sol? Vi gjorde i hvert fald – så afsted med os..

Der var en lille tapasbar på hotellet med udsigt til stranden og havet – og det var da bare så hyggeligt at sidde der og spise tørret skinke, oliven, pølse og alt mulig lækkert – og lad os ikke glemme rosevinen. En ret så vigtig del af det her scenarie. Hihi..

En dag her i foråret sad jeg og drømte mig tilbage til lidt varmere himmelstrøg og fik lyst til at lave en salat, som kunne lede tanker lidt i retningen af tapasbaren. Men der er bare sjældent noget, der er så kønsløst som tomater i danmark, når det ikke er sæson for at dyrke dem i haven – og selv der bliver de ikke lige så intense i smagen som når man rejser syd på…

Men det skal ikke tage gejsten fra mig – så hvad gør en klog?
Aner det ikke, men jeg valgte at langtidsbage en god portion tomater, som fik lidt krydderurter og lidt salt at hygge sig med..

Sådan:

5 store stilktomater i halve (Det var dem jeg havde)
Et generøst drys salt
Timian eller anden krydderurt kunne være en fin ide – jeg glemte det bare..

Tomaterne skylles og skæres i halve. Jeg fjerner tomatfnatpletten (det er der, hvor stilken har siddet) – jeg er egentlig ikke helt sikker på hvorfor, jeg gør det. Det er vist bare lidt grim, tror jeg nok. Men væk med den. Så stiller jeg alle tomaterne i et ildfastfad og drysser med salt.20160426_104425

Ind i ovnen ved 90 grader varmluft – mine fik i hvert fald 8 timer. Man kan jo bare gå og holde lidt øje med dem.

20160426_163921

Herefter lagde jeg dem i en bøtte, dryppede med god olivenolie og satte dem på køl. Og så var det jo, at jeg ville lave den her salat. Desværre glemte jeg at købe tørret skinke, men heldigvis var der lidt bacon i fryseren og så fik det lov at gøre tricket denne gang.

I salaten:

En håndfuld små spinatblade
De der tomater ⇑ (der fik vi sørme fundet noget tomatsmag i dem)
Frisk mozzerella
Sprødstegt bacon
Lidt rød peber i tern
Små pepperballs med flødeost
Sorte oliven
Et par radiser i mindre stykker

Trylle, trylle… og så kan vi spise…

20160426_192703

Og det var faktisk rigtig lækkert. Tomaterne havde virkelig fået noget smag, så den mission er helt klart lykkedes og jeg har ikke langtidsbagt tomaterne for sidste gang. MUUMS!

Be the first to comment

Spørgsmål, erfaringer og andre kommentarer modtages :-)