Blåbærmarmelade

Hmm.. Blåbær er jo lidt liberalt, når man taler LCHF – og jeg bruger mørk rom… Det må man sørme også sige, at det er noget liberalt… Men igen.. Jeg regner med, at det er summen af mine dårlige valg – jeg “rå-æder” jo ikke ½ kg blåbær med rom… Måske hverdagen ville blive noget mere spændende – høhø – men det gør jeg altså ikke.. Når jeg laver denne marmelade og bruger  ½ dl rom, så gør jeg det med god samvittighed – for hvor meget rom er der egentlig i de 2 tsk-fulde marmelade, som jeg bruger ad gangen???

Min liberale opskrift, får I her:

Blåbærmarmelade med Mørk Rom

Ingredienser

  • 600 g blåbær (mine var på bud i Bilka til 15 kr for 300 g)
  • ½ dl mørk rom
  • 1-200 g sødning (jeg havde fibersirup som snart var på dato, så den fik 200 g fibersirup clear)
  • 1 vaniljestang

Sådan

  • Kog blåbær med rom og sødning
  • Skrab kornene ud fra vaniljestangen og bland i massen – lad den tomme stang koge med (den giver en lækker smag)
  • Lad småsimre i 15-20 min
  • Skold glas og hæld den kogende marmelade derpå – afhængig af størrelsen på glas, kan vaniljestangen deles i mindre stykker og  lægges i glassene, så de fortsat giver smag…

 

Jeg har brugt den en dag, hvor jeg lavede vafler for min mor… Og så med Arlas Essens Fløde med 50% fedt – er du vimmer, den er go’!!! Og lidt kakaonips – bare fordi kakao er et grundstof og bør optræde i flest mulige retter..

Be the first to comment

Spørgsmål, erfaringer og andre kommentarer modtages :-)