Blomkålssalat

Her forleden smuttede der en bette bøf ned i kurven oppe i Lidl (læs: de købte et svin af en bøf på 800 gram). Den skulle selvfølgelig grilles.. Og hvad så med tilbehøret?

Da jeg var barn var der som regel temmelig meget for meget mad på bordet, når vi skulle grille – der sku sørme ikke mangle noget 😉 og det gjorde der bestemt heller ikke..

En kotelet, et kyllinglår og måske en bøf – og dertil hørende: grøn salat, kartoffelsalat, flutes og hvidløgssmør.. Og selvfølgelig – PØLSERNE. Har man ikke fået en pølse, har man ikke grillet – It is known!

Sådan har min bedre halvdel det vist også – når grillen er tændt, skal der også grilles pølser – denne dag blev det dog temmelig overflødigt, idet bøffen i sig selv vejede 800 g. Den havde en virkelig flot fedtmarmorering og der var tydeligt at se, at der smeltede rigtig meget af den – for jo længere tid, den lå på grillen, jo fladere og bredere blev den. Men den smagte simpelthen bare rigtig godt.

Well, en mindre detour… Tilbage til blomkålssalaten – som her er lidt inspireret at min mors kartoffelsalat fra dengang derhjemme i haven hos mor og far.

Blomkålssalat (inspireret af mors kartoffelsalat)

2-4 portioner afhængig af øvrigt tilbehør

Ingredienser

  • ½ blomkålshoved
  • 1 forårsløg
  • 2 spsk cremefraishe 38 % (selvfølgelig)
  • 1 spsk mayo (har du prøvet min turbo-version på mayo?)
  • 2 tsk af det der sennepsdressing, som vi havde med hjem fra Holland (brug bare ravigotte eller en lille bitte smule alm. sennep, hvis du ikke liiige er kommet hjem fra ferie i Holland – høhø)
  • salt/peber efter smag

Sådan

  • Skyl blomkål og skær i 3-5 mm tykke skiver og læg dem i en sigte
    – de falder lidt mere fra hinanden hen ad vejen
  • Kog ca. en liter letsaltet vand og hæld over blomkålen (så blancheres blomkålen)
  • Læs kålen dryppe godt af – gerne på køl, så den er kold, når den skal blandes med dressingen
  • Skyl forårsløg og hak den fint
  • Bland dressing af cremefraishe, mayo, sennepsdressing og forårsløg – smag til med salt og peber
  • Vend den afkølede blomkål sammen med dressingen og server.

 

Velbekomme 🙂

 

Be the first to comment

Spørgsmål, erfaringer og andre kommentarer modtages :-)