Brunkål

Ja, den her opskrift kan jeg vist ikke tage æren for – haha!!
Selvom jeg helt sikkert meget gerne gør det…

Men det der med karameliseret sukker – det matcher vist ikke helt LCHF-principperne…
Når jeg skal lave brunkål – og det er faktisk en ret ny gæst i mit køkken – så bruger jeg halv sukrin gold og halv kokossukker….
Og det duer bare – kokossukker ligger væsentlig lavere i GI, end almindelig raffineret sukker. Og sukrin har jo altså bare den der lidt kolde fornemmelse, hvis man kun bruger den – øvøv, men sådan er det altså bare. Og den fine brune farve fra kokossukkeret – ja, den får kålen jo også
#brunkål
WUPWUP

Opskriften er såre-simpel – der er hvidkål, kokos/sukrinsukker og så selvfølgelig et stykke fed svin af en art…. Jeg har de sidste par gange brugt røget snitte – det har jeg dog ikke kunnet opdrive i denne omgang – derfor har jeg købt en røget ribbensteg (øhm – det er da vist bare bacon, som ikke er saltet helt så hårdt..?)

Brunkål LCHF-style

Ingredienser

  • 1  øko-hvidkål (eller et lidt lille konventionel/”almindeligt”)
    snittet i passende stykker/strimler alt efter, hvad man ønsker hertil
  • 3 spsk kokossukker
  • 3 spsk sukringold
  • 200 g smør
  • Røget ribbensteg a 700 g
  • og så lidt salt….

Sådan

  • Hæld kokossukker/sukrin i bunden af en stor gryde (altså med stort litermål/volumen) og varm forsigtigt op, så sukkeret smelter langsomt (min var på varmetrin 4/9 på induktionskogeblus)- rør ikke rundt i sukkermassen, mens den smelter
  • Når sukkeret er næsten smeltet, tilsætter jeg halvdelen af smørret og lader det boble godt op – derefter rører jeg smør og sukker sammen
  • Halvdelen af kålen kommes oveni sukker/smør og der røres grundigt – hvorefter anden halvdel tilsættes og der røres igen – læg låg på at lad kålen dampe i sin egen saft
  • Når der er kommet “godt gang i kålene” (så de smider væske og koger lystigt) lægger jeg en røget snitte eller i dette tilfælde en røget ribbensteg ned i kålene
  • Kog – nærmest så længe du lyster – men mindst 2½-3 timer – synes jeg…

Så skal du bare se løjer….

Jeg bruger røgvarer til brunkål – måske er det lidt utraditionelt… Men hvem hulen kan ikk li røget flæsk?! JA, jeg spørg’ bare – hihi… Da jeg lavede det ude på mit arbejde (arbejder jo på plejehjem), da var det faktisk utrolig stor opbakning til det – trods jeg kun er en “stor tøs” i deres øjne – ja altså en tøs på 31 – høhø… Men det er nu godt nok..

PS: Jeg LOVER at din gryde-røre-arm kommer til at DUFTE af brunkål i laaang tid…

Så skla der bare serveres…

Velbekomme 🙂

 

Be the first to comment

Spørgsmål, erfaringer og andre kommentarer modtages :-)