Chia-knækbrød

Knækbrød – helt uden mel. Og så kan det faktisk blive helt sprødt!
Jeg har lavet denne opskrift rigtig ofte – for den er bare super nem og lækker.

Derfor skal du bestemt heller ikke snydes for opskriften:

Ingredienser

1 dl chiafrø
1 dl hørfrø
2 dl vand
1 dl sesamfrø
1 dl solsikkefrø
1½ dl græskarkerner
1 knsp salt
evt krydring af en art – jeg kan godt li fennikelfrø i dejen og groft salt på toppen (så skal der bare godt med smør på, når de er bagt – MUUUUMMMSS!!) Nigella-frø, tørret rosmarin eller estragon er også lækkert – men det er jo en smagssag.

Måske kan det være en fordel at lave knækbrødene Au Naturel den første gang man bager dem – altså kun krydret med lidt salt. Så får man bedre en fornemmelse af, hvordan de er i smag og konsistens og derfor er det nemmere at eksperimentere fremadrettet (synes jeg, altså!)

Sådan

  • Bland chiafrø og hørfrø med vand – det vil gelere og blive til en underlig, slimet masse. Det tager ca. 10 min
  • Tilsæt resten af ingredienserne og rør god sammen.
  • Opvarm ovnen til 160 ° alm. over/undervarme (IKKE varmluft)
  • Hvis “dejen” virker meget tør kan du tilsætte en lille smule mere vand – højst ½ dldsc_0410
  • Herhjemme passer opskriften til 2 bageplader (mit ovnrum er jo ret lille, så det er nok 1½ bageplade i de fleste andre ovne)
  • Del dejen i 2 og rul ud mellem 2 stk bagepapir – det øverste bagepapir smører jeg med lidt olivenolie, så er det let at trække af.
  • Jeg bruger pizzahjulet til at for-skære knækbrødene, så de er lette at brække i passende stykker, når de er bagt
  • Bag midt i ovnen i ca. 50 min – bagetid afhænger både af ovnen og af tykkelsen på de udrullede knækbrød, så hav et halvt øje på dem, så du har godt styr på processen næste gang du bager dem – for det er helt sikkert ikke den sidste 😉
  • Opbevar i en lufttæt beholder

dsc_0415

Sidste gang jeg lavede disse, valgte jeg at male chiafrøene i kaffemøllen – det må jeg sige, at jeg ikke gør igen. De bliver simpelthen alt for hurtigt bløde og træls!

Knækbrødene kan faktisk godt fryses – ligesom de også kan ristes på brødrister, hvis de (mod forventning) skulle gå hen og blive en smule “slatne”.