De der dage, hvor salt mad gerne indtages – og det skal helst være friturestegt…

Men hvad er nu ideen i af friturestege noget, når du ikke spiser mel. Så kan du jo ikk panere en karbonade eller sådan noget. Jo, det kan jeg da godt – det bliver bare ikke med rasp eller panko-panering herhjemme.

Der var engang (læs: fruen havde muligvis tendens til en smule tømmermænd på omtalte dag), hvor jeg havde virkelig lyst til de der indbagte løgring, som man kan købe ude hos Burger King – uha, jeg kan spise mig dårlig i det skidt. Men ikke længere – dejen omkring løgringene er jo hvedemelsbaseret – så no go – aldrig mere løgringe. Jow jow, jeg havde skam set det i øjnene, at jeg måtte undvære denne gudespise, men  – giv agt – der findes en udvej. Og jeg vil godt dele den med jer. Så here goes: Løsningen på alle dine paneringsudfordringer….

FLÆSKESVÆR….

Aaaadddd, var min første tanke. Jeg har hverken spist flæskesvær, kyllingskind eller lignende siden jeg var barn. MEEENN, trangen til indbagt mad var alligevel for stor, så jeg gav kald på spis-ikk-dyre-hud-idealet (det er egentlig også bare noget pjat  og en sær ide, som primært lever oppe i mit hoved. Hmm). Men det kan altså bruges stort set alle de steder, hvor man normalt “mangler” panering – for det har jeg da gjort en del gange, synes jeg. Mine chili-cheese-tops, fiskefilet, ovenpå blomkålsgratinen, på karbonaden… You name it… Men flæskesvær – det må være vejen frem

Afsted til SPAR – købe flæskesvær. Ikke de gammeldaws slagterbolcher, altså dem der med fedtkanten.. Altså de rigtige, ægte flæskesvær. Nø, det skal være det aller billigste produkt på chipshylden, nærmest. Det skal være de der flæskesvær, som primært består af luft. Puffede flæskesvær, kan man vel kalde dem.
Og så hjem igen.

Flæskesvær i minihakkeren (nej, det er ikke blasfemi – det er sk… smart), kør dem fuldstændig i smulder og hæld over i en dyb tallerken (selve destruktionen af flæskesværene kan også klares på et skærebræt, i en frysepose og knuse dem med en kagerulle eller kødhammer). Det her bruges så i stedet for rasp eller panko.

Så til mine indbagte løgringe:

Ingredienser

  • Et par store løg (skåret i tykke skiver ca. ½-1 cm tykke, det er smag og behag)
  • 1 æg, sammenpisket i en dyb tallerken
  • Fedtreduceret sesammel i en dyb tallerken blandet med lidt salt (husk, at flæskesværene også er salte)
  • Knuste flæskesvær i en dyb tallerken
  • Et par gode skefulde kokosolie til stegning

Sådan

  • Skil løgringene fra hinanden og læg dem i en skål med vand, tilsat en tsk salt (løgene bliver lettere bløde, når vandet er saltet)
  • Lad dem trække heri i 10-15 min.
  • Panér ved at vende løgringene i hhv. sesammel, æg og flæskesvær.
  • Og så skal de steges. Olien smeltes i en stegepande eller gryde og skal være ret varmt, inden du lægger løgringene på.
  • Steg på begge sider til de er lysebrune og tag dem så op og dryppe af på et stykke køkkenrulle. Så har de lettere ved at holde sig sprøde.

Hvis man skal lave rigtig mange, kan man med fordel holde dem var i en ovn (gerne med varmluft) ved ca 80-90 grader.
Jeg har aldrig forsøgt at tilberede i ovn, men det er slet ikke usandsynligt, at det kan lade sig gøre 🙂

Herunder får I lige et par af de ting, som jeg har brugt flæskesvær til indtil nu:

En flæskesværs-paneret fiskefilet med flæskesværspaneret løgringe - hertil Bønnefritter og tzaziki
En flæskesværs-paneret fiskefilet med flæskesværspaneret løgringe – hertil Bønnefritter og tzaziki
kylling nuggets
Kyllingnuggets med stærk, krydret hjemmelavet ketchup
paneret fiskefilet
Frisk fisk med flæskesværspanering – in progres

Be the first to comment

Spørgsmål, erfaringer og andre kommentarer modtages :-)