Det går da helt i FISK

Så er det gået helt i fisk igen.. Paneret rødspætter – det er da lækkert…

Dagen i dag har budt på både tandlæge-besøg og en ridetur – jeg må indrømme, at rideturen var den jeg så mest frem til. Jeg har nemlig en fuldstændig irrationel frygt for tandlæger. Hmm.. Måske ikke tandlæger som sådan – nok nærmere alle de frygtelige ting, de skal gøre ved mig. Men i dag skulle det altså overståes.
Heldigvis var den en smadder sød tandlæge, som kom ud i venteværelset og hentede mig. Hun snakkede og snakkede og snakkede – jeg endte næsten med at glemme, at hun var en frygtindgydende tandlæge. Og så fik jeg den tvivlsomme ære at få lov at komme igen i næste uge – YAY me… Heldigvis bare til en tandrensning, så mon ikke jeg overlever, høhø…

Efter at have ageret voksen og modig hos tandlægen gik turen i skoven på hesteryg – lige knapt 10 km i et noget blandet vejr, må man sige. Pludselig åbnede alle sluser og det silede ned. Ikke længe efter skinnede solen fra en flot himmel – uuunderligt vejr…

Men hjem med mig – jeg havde ikke helt gennemtænkt scenariet, for klokken var blevet lidt over 18.00 og min bedre halvdel skulle køre på arbejde kl. 19.15. Heldigvis havde jeg masser af friske grøntsager, så de blev lynhurtigt skåret i tern, kom i et fad og ind i ovnen.

Grøntsagsfad:

½ butternutsquash

½ squash

1 grøn peberfrugt

2 tomater

Dryp med rigelig af den lækre olivenolie, krydr med salt, peber og en smule rosmarin. Eller hvad man nu har lyst til.

I ovnen på 180 grader alm ovn.

Imens kunne jeg panere og stege fisken.

Paneret rødspætte:

2 hele rødspætter

4 spsk fedtreduceret sesammel

1 lille tsk salt

1 æg

2-3 håndfulde puffede flæskesvær

Sådan:

Kør flæskesvær i minihakkeren indtil de er totalt knust til støv. Bland sesammel og salt i en dyb tallerken, slå ægget ud og pisk det sammen i en anden dyb tallerken og hæld flæskesvær-smulder i en tredje dyb tallerken. Vend fisken i sesammelet, så i ægget og til sidst i flæskesvær og så på panden med en god klat smør. Steges ved middel varme til de er gennemstegte.

 

Og alt imens fiskene lå på panden og grøntsagerne var i ovnen kunne jeg liiige nå at bikse en kål-wrap sammen til min søde mand, som skal på nattevagt. BUM! Er det bare mig, eller er han lidt forkælet? høhø…

Be the first to comment

Spørgsmål, erfaringer og andre kommentarer modtages :-)