Dip og Dyppere

Velkommen i december…. Det kom sgi lidt bag på mig, at det allerede er den sidste måned i året… Der var egentlig en del ting, jeg liiiige skulle have styr på…. Men så kom der lige en omgang influenza i vejen… Radiotavsheden her på bloggen skyldes altså delvist forberedelser til Kiddo’s første runde fødselsdag (jeg må have sovet i timen – synes ikke det er længe siden jeg mødte ham første gang, hvor han var to år – hva dælen blev der af den mellemliggende tid? Får man ingen varsling med på, at børn vokser SÅ stærkt???) og så den lille sidegevist – altså min influenza – YAY me….
Faktisk har det været så galt, at jeg en kort overgang overvejede at få testet mit testosteron-niveau – bare for at se, om det evt kunne ligge højt nok til, at jeg kunne have fået den frygtede Mande-influenza – for skidt da, jeg har været vag… Men nu er jeg jo ikke den det piver (det er LØWN! – det vil særligt min søde mand/sygepasser skrive under på)

_20161205_122012Det begyndte så småt allerede torsdag aften og fredag blev det nu ikke meget bedre. Men….. Fredag var også dagen, hvor vi skulle hente Kiddo i Aalborg, for det er børneweekend OG Kiddo’s 10 års fødselsdag lørdag d. 3. dec…. Så må små-sløj vente… Fredag fik jeg så småt forberedt lidt forskelligt – bl.a. kagen, som fødselsdagsbarnet selv har bestemt, hvad der skal i… Og så selvfølgelig lidt lettere rengøring (læs: “rengøringstornado, hvor man desperat forsøger at få sit hjem til at ligne et fra midtersiderne i BoBedre”)…

Lørdag morgen stod den på vækning med fødselsdagssang og uddeling af fødselsdagsgaver – Kiddo’s gamle cykel er simpelthen bare alt for lille nu, så han bider næsten sig selv i knæene, når han cykler.

Så derfor:
dsc_0954

Ny cykel må der til – en flot ny mountainbike.

Nu håber han vist på, at onkel Møffe tager ham med ud i skoven og cykler…

Mon ikke, han kan charmes…

dsc_0960

 

 

 

 

Over middag kommer der fødselsdagsgæster – Bedste, Bedstefar og Moster Ditte.
Vi har lokket dem til at tage traileren med, for så kan vi nemlig lige hente et juletræ i løbet af eftermiddagen – planlægning, planlægning, planlægning…. BUM!

Kage skal der også til – her i en version uden tilsat sukker – men alligevel ganske efter barnets ønske – han havde følgende krav til kagen: Nøddebund, Peanutbutter, Chokolade og Flødeskum –   √ TJEK   (skal I mon have sådan en opskrift?? – den kommer sikkert lige pludselig)

Aftensmaden blev til en kæmpekylling fra kyllinge-pusheren – den fik undertegnede lov at stå for – ja, altså næsten alene… For Kiddo lavede krydderiblanding – han synes det er alletiders at dufte til krydderierne og så kvase dem godt sammen i morteren – denne blanding bød vist nok på noget hen i retningen af karry, paprika, røget paprika, hvidløgspulver, kyllingkrydderi (den fra Lidl), hvidløgspeber og groft salt…

Forretten – ja, det plejer gerne at være Kiddo’s opgave. Og det bliver ofte Dip og Dyppere. Det består i al sin enkelthed af grøntsagsstave og noget dip til at dyppe dem i – altså Dip og Dyppere – det er en alletiders forret, som børn langt hen ad vejen selv kan stå for. Og det er simpelthen bare så skønt at se, hvordan det lyser op og er så sk*** stolte af eget skaberværk, når de serverer lækkerhederne.

Dyppere til 6 personer blev lavet således:

Dip og Dyppere

Ingredienser

 • 4 gulerødder
 • 1 agurk
 • 1 bk friske sukkerærter
 • 3 røde snackpeber
 • 3 tortillapandekager (dem tager vi lige op til revision efter opskriften)
 • Et par spsk olivenolie
 • Et drys flagesalt (#saltsnobberi)

Sådan

 • Tænd ovnen på 250 ° grill (jo jo – her må de voksne godt hjælpe til)
 • Skyl og skræl gulerødder og skær i passende stave
 • Skyl og skær ligeledes agurk i passende stave (Kiddo valgte af lave tykke skiver, men det er jo temmelig ligemeget – med mindre man har en bonusmor med hyggeOCD, som godt kan li at tingene er ens – men det var hans ret, så han bestemmer…)
 • Skyl sukkerærter og klip evt enderne af dem (synes ofte, at de er lidt seje og træls – måske bare min særhed)
 • Skyl snackpeber, flæk i 2 halve, fjern kerner og stilk og skær i passende stykker/stænger
 • Klip eller skær tortillapandekagerne ud i trekanter
 • Pensl med olivenolie, drys med flagesalt og øverst i ovnen i ca. 3 min
 • Tag ud og læg på fad
 • Anret også grøntsager på fad

dsc_0961

Så skal der bare serveres – og det skal jo gerne foregå i samarbejde med et par lækre Dips…. En opskrift, som jeg for nyligt har opdaget er Haydari (det er godt nok alt for sent i mit liv, jeg har smagt det, men… so be it) – og den får i allerede i morgen.
Den lette løsning er selvfølgelig at købe sin yndlingsdressing og hælde i en skål (men tjek lige bagsiden af etiketten og se, hvad den egentlig indeholder, hvis du gerne vil undgå sukker og stivelse – læs eller genlæs SukkerDetektivens arbejde)

Min bedre halvdel (og resten af familien også) var ganske imponeret over, hvor lækker den egentlig var. Haydari er en tyrkisk inspireret dip, som indeholder rød peber og feta – jowjow… Men det er bare tossegodt… Og så døjer den ikke med at holde fedtprocenten oppe 😉

Velbekomme 🙂

Og så blev det søndag – og så skal jeg safsuseme hilse og sige, at jeg blev indhentet af den dårligdom, som jeg havde låst ude de forgangne dage – svingende temperatur, ondt i hele det gamle kroppikadarver, ondt i halsen (levede af suppe og panodil HOT) – jeg var ved at overveje en statusopdatering på FB, hvor jeg lissom kunne takke alle de søde mennesker, som jeg har mødt i mit liv, fordi de har været med til at gøre det værd at leve – og i samme ombæring – sige tak for denne gang og vi ses i et andet liv – jeg frygtede mandeinfluenza…
Faktisk påbegyndte jeg mentalt at forberede min nekrolog (jaja, det plejer at være andre der gør det efter man er død, men hvis man vil have gjort ting ordentlig, så skal man gøre det selv…)
Dog er jeg her endnu… Stadig med feber og ondt i alle mulige og umulige steder. Men knapt så vag, som søndag.

Nå… Vi skulle lige have vendt de der tortilla-pandekager…

De kan IKKE placeres i gruppen med LowCarb fødevarer – men de ligger til gengæld i den lave ende af glykemisk index (mellem 30-40 – jeg accepterer/tåler bedst GI op til 40 for mit eget vedkommende). Dvs. at selvom du vælger at spise sådan en tortillawrap, så bombarderer du altså ikke dit blodsukker lige så vanvittigt, som hvis du spiste et alm. stykke hvidt franskbrød. Kroppen optager simpelthen ikke wrappen lige så hurtigt i blodbanen som en skive franskbrød. Jeg spiser MEGET sjældent tortillas, men det er en af de steder, hvor jeg godt kan gå på komprimis – årsagen til at jeg spiser som jeg gør er jo netop, at jeg er meget følsom for blodsukkersving og derfor meget dårligt tåler, når mit blodsukker bombarderes. Jeg bliver først og fremmest fysisk dårlig. Koldsved, hjertebanken og mavekneb. Dernæst bliver jeg helt uhyrlig at være i stue med… Så det bliver aldrig “det værd” at spise “almindelig kost”, som nogen kalder det… Og jeg synes ærlig talt, at jeg lever ret godt – sys’ du ikk?

Be the first to comment

Spørgsmål, erfaringer og andre kommentarer modtages :-)