Farseret Porrer

Det er nok tvivlsomt, at jeg kan påberåbe mig æren som ophavsmand til farseret porre – men det smager dælme godt… Og så er det nemt at lave som LCHF, for vi springer bare over kartoflerne… Det er da nemt..

For hulen – igen havde jeg glemt at tage noget op fra fryseren… What to do, what to do… Fakta havde billige porre, så jeg fik lige sådan et bundt og så en pakke svinefars… Og så hjem med mig og i sving i køkkenet..

Farsen laver jeg, ligesom når jeg laver frikadeller – og farsbrød – og kødboller… For en sikkerhedsskyld, får du opskriften her på sidelinjen:

Grundfars til frikadeller, farsbrød, kødboller, farseret porre
– you name it 😉

Ingredienser

500 g svinefars

2 tsk salt

2 æg

½ dl vand

½ tsk peber

2 spsk løgpulver

1-2 spsk fedtreduceret sesammel

Sådan

Rør farsen sej med salt – jeg bruger håndmixeren

Tilsæt æg, vand, peber og løgpulver og rør det godt sammen med farsen

Tilsæt først 1 spsk mel og rør godt ud – tilsæt evt mere mel, hvis farsen er for våd

Bliver kun bedre af at stå og trække i mindst 30 min, inden den skal bruges 😉

Bum – så er den ged barberet…

Min version af farseret porre er med brun pandesovs til – og jeg kan rigtig godt li løg, så det er faktisk en brun pandesovs med løg i. Jeg kunne også sagtens finde på at lave den med champignon – ja, jeg er jo lidt af en rebel – høhø…
Opskriften – den får du lige her:

Farseret porre med brun pandesovs

Portionen her er nok til 4 personer

Ingredienser

  • 2 store porrer
  • en omgang grundfars (som beskrevet ovenfor)
  • Flæskesvær-rasp (fintmalede puf-flæskesvær)
  • 1 lille løg
  • 2½ dl piskefløde
  • 1 god spsk flødeost
  • 1 spsk (let toppet) fedtreduceret sesammel
  • Svinefedt eller smør til stegning
  • Kulør, salt og peber

Sådan

  • Bring vand i kog i en gryde – tilsæt 1-2 tsk salt
  • Rens/skyl porrer og del hver porre i 4 lige store stykker
  • Kog porrerne i ca 6 min – afhængig af størrelsen
  • Del farsen op i 8 lige store klatter og pak hver stykke porre ind i farsen
  • Rul i flæskesvær-rasp og læg til side
  • Varm en stegepande op og smelt fedtstof herpå (jeg bruger gerne svinefedt til at stege svinefars)
  • Imens der steges, kan løget pilles og skæres i strimler
  • Når porrerne er færdige med at stege, lægges de i et ovnfast fad og kommer ind i ovnen på 120 °C alm over-undervarme, for at holde sig dejligt varme, mens sovsen laves
  • Hæld løg på panden – tilsæt evt lidt ekstra smør (jeg sigter svinefedtet, for at få flimserne sorteret fra – synes de ser træls ud i en sovs, men er man ikk så hys som jeg med det, så er det jo lige godt…)
  • Løg steges til de er glasklare
  • Drys fedtreduceret sesammel ovenpå løgene og rør godt ud (ligesom hvis du laver en opbagt sovs med hvedemel)
  • Tilsæt fløde og flødeost og kog godt igennem – tilsæt kulør og smag til med salt og peber

Så skal der bare serveres – hertil kan man servere en ordentlig omgang salat – fx kålråkost som Bøllebarnets Broccolisalat eller Truntepigens Spidskålssalat. Eller lave en porre-suppe til forret? Har du prøvet Kiddos Porre-suppe?

 

Velbekomme 😉

Be the first to comment

Spørgsmål, erfaringer og andre kommentarer modtages :-)