Fasan-krebinetter

Wup wup – vi fik jo fasaner for et stykke tid siden… Nogle af dem var ærlig talt temmelig sønderskudt af hagl… What to dooooo… Jow, ser du.. Med grov hånd (og kniv) sorterer man det alt for blodige kød fra – det smager simpelthen forfærdeligt. Resten er jo ok. Men der findes ikke pæne, reelle stykker brystkød, når man er done. Så jeg kørte resten (altså det brystkød, som ikke var blodig og sønderskudt) i foodprocessoren – den får dælme lov at arbejde, den foodprocessor..
Førhen har jeg lavet et opbagning til vildtfars, men i anledningen af LCHF, rører jeg i dag farsen med salt til den bliver sej, så med fløde til den bliver “blattet” og til sidst med pofiber, så den samler sig lidt igen.. Husk, at fibrene skal have lov at arbejde, for at suge væde – ellers laver man kanonkugler (#jeglaverOFTEkanonkuglefrikadeller)…

Faktisk er jeg ret “bange” for at lave noget vildt, som smager “for meget” af vildt… Derfor lægger jeg som regel kødet i kærnemælk dagen forinde det skal bruges… Det er måske at gå med livrem og seler – men jeg kan li’ vores mad… Så skidt med det…

Skal du have opskriften? Den følger lige herunder… Husk at man også sagtens kan bruge præcis samme opskrift til and, råvildt eller hva hulen man ellers er kommet i besiddelse af (- altså af vildt… for jeg har aldrig prøvet med andet på denne måde)… Opskriften herunder er beregnet til 2 gode, store krebinetter.

Fasan-krebinetter
(beklager – har boet et par år på Sjælland, så herhjemme får vi ikke karbonader – høhø)

Ingredienser

  • 250 g hakket fasan (jeg hakkede brystkødet i foodprocessoren)
  • 1 tsk salt
  • ½ dl fløde
  • 1½ spsk pofiber
  • 1 tsk rosmarin – tørret
  • 3-4 håndfulde puffede flæskesvær, som er kørt til paneringspulver
Lomme i krebinetten
  • 4 brune svampe
  • 1 meget lille løg i tern
  • 2 spsk bacon i tern (resten fra pakken bruger du jo bare til morgenmad – hihi)

Sådan

  • Når fasanen er kørt til fars i foodprocessoren, tilsættes salt – farsen bliver nu mere sej i det
  • Herefter røres fløde i – så bliver farsen temmelig løs
  • Til sidst tilsættes pofiber og rosmarin og farsen lader man hvile i mindst 30 min – den udvikler smag og fibrene samler farsen
  • Imens steges svampe, løg og bacon, som skal være i “lommen” i farsen
  • Når farsen har hvilet, samles to klumper med våde hænder og der formes en flad klat fars, med en fordybning i midten, hvori svampe-mixen kan ligge
  • Farsen samles, så svampe-mix ligger indesluttet deri
  • Krebinetten vendes i pulveriseret flæskesvær (de der “puf”flæskesvær fra supermarkedet – ikke slagterens ægte)
  • Steg i rigelig med smør – virkelig en god klat smør..

I dag serverede jeg med bløde løg og champignon – den opskrift kender vi vist alle… Og så en ½ hasselback butternut… nurj, det vat lækkert… Opskriften på hasselbach butternut, får du i morgen…

 

Velbekomme 🙂

Be the first to comment

Spørgsmål, erfaringer og andre kommentarer modtages :-)