Fiskeanretning

Inden juletid havde jeg altså fået nok af julemad – jeg trængte til noget, som ikke var langtidsstegt, kogt og tungt. Fisk er altid et hit herhjemme – og denne lille anretning lavede jeg som forret en aften, hvor vi liiiige skulle gøre det liiidt for lækkert for os selv.

Det er faktisk så simpelt, at man burde spise det flere gange om ugen… Ja, hvis altså det ikke lige var fordi, laks og rejer er en halvdyr fornøjelse at indkøbe.. For ellers..

Jeg lavede altså en lille fiskeanretning – lige tilpas stor nok som en forret.. og du skal være hjerteligt velkommen til at snuppe ideen, selvom den måske ikke er helt ny – høhø..

Fiskeanretning

Ingredienser

  • 150 g røget laks
  • 100 g fine rejer
  • 1 avokado
  • 1 lime
  • 50 g vårsalat (nogle kalder det vist også feldtsalat – men man kan jo bruge hvilken som helst salat)
  • En tot dild til pynt
  • og en portion Fed Purløgsdip

  • Skyl salat og lad dryppe godt af i en sigte eller på et viskestykke
  • Skær 2 pæne skiver lime til pynt
  • Sigt lagen fra rejerne og dryp med saften den ene af enderne af limefrugten
  • Del avokado i 2 og fjern skræl og sten – dryp så disse med den resterende del af limefrugten
  • Skær laksen i lange stykker/brede strimler, så man kan rulle dem som en rose (unødvendigt for smag, men det ser da lidt flot ud, ikk?)
  • Anret vårsalat på 2 tallerkner
  • Læg avokadoen med “sten-hullet” opad og kom en god tsk fuld purløgsdip deri og anret rejer herpå
  • Læg en stor tsk purløgsdip ved siden af og så lakse-rosen oveni – den holder på formen og sikrer, at laksen ikke “skøjter rundt” på tallerknen
  • Pynt med en “lime-springer” (skær halvt op igennem limeskiven og kræng “benene” fra hinanden – det er en “springer”)
  • Og til sidst lidt dild for syns skyld 🙂

Så er der serveret…

Velbekomme 🙂

Be the first to comment

Spørgsmål, erfaringer og andre kommentarer modtages :-)