Græskar-fritter

Når man vælger kartofler og andet stivelse fra, kan det for nogle, føles som om, at der “mangler” noget i måltidet. Vi har jo tendens til at være vanedyr, så vi tror, at vi skal have kød, grønt og kartofler – og sovs, selvfølgelig.

Hvis du er en af dem, som synes der er lidt svært at undvære den stivelsesrige del af et måltid, så se lige her. Jeg lavede græskar-fritter til vores kyllingesteg – ikke dårligt, hvis jeg selv skal sige det…

Ingredienser

½ hokkaido-græskar
3 spsk fedtreduceret mandelmel
1 tsk salt
2 spsk smør eller kokosolie til stegning

Sådan

Skræl det halve græskar med kartoffelskrælleren og skær i ca 1 cm tykke strimler. Det er ikke alle, der skræller græskaret; skrællen kan sagtens spises, jeg synes bare, at det tager for evigt, før den bliver mør, så derfor skræller jeg det.
Hæld mandelmel og salt i en frysepose og læg græskarfritterne derned også. Slå knude derpå og vend rundt, så melet fordeles over fritterne. Steg dem gyldne på en stegepande.

Så skal de bare serveres.

Jeg kan godt lide det søde græskar med en lidt spicy chili-mayo. Det er sådan en god makker – hot ‘n sweet, høhø…
Her fik vi godt nok “bare” en kylling-flødesauce til..

Velbekomme 🙂