Gulerodsboller

Det der med arbejde, altså…… Det har det bare med at være helt vildt forstyrrende for min fritid – hihi… Da jeg læste til SSA mødte jeg en ny veninde – hun fødte kort efter vi havde taget den sidste eksamen og så var det barselstid for hende… Dengang var det utrolig nemt at få det til at passe, så vi kunne ses. Men nu, hvor vi begge er hængt op med job og hus og aaalt mulig andet, ja så er det hurtigt en helt anden sag.

MEN!!! I dag har vi endelig fået enderne til at mødes – og så skal der dælme drikkes kaffe og samles op på verdenssituationen!

Så jeg har bagt gulerodsboller.. De er frit inspireret af gulerodsbrud – altså de der vildt luftige bagerboller med gulerod og solsikkekerne. Men det her er jo LCHF-brød og derfor ikke luftigt.. Men med god smag – og så mætter de!

Her får du min version af en gulerodsbolle LCHF-style!

Ingredienser

120 g smør
6 æg
1 dl kokosmælk
200 g fintrevet squash

1 dl kokosfibre (jeg bruger den der fra funktionel mad – dem som også producerer sukrin)dsc_0367
1 dl pofiber
½ dl husk
1 dl mandelmel (malede mandler – brug fx en kaffemølle – den er rigtig    god til det)
1 dl fedtreduceret mandelmel (også fra funktionel mad – andre mærker    kan selvfølgelig også bruges)
2 tsk bagepulver
2 tsk kardemomme
1 knsp salt

2 store groftrevet gulerødder
1½ dl solsikkekerner
1 æg

Sådan

  • Afvej/afmål og pisk de “våde” ingredienser sammen
  • Afmål og bland de “tørre” ingredienserdsc_0368
  • Rør sammen og lad hvile i ca. 30 min, så fibrene kan suge væske
  • Tænd ovnen på 170 °C alm over/undervarme
  • Bland gulerødder med solsikkekerner og æg
  • Bland i dejen – de skal ikke røres helt ud, så dejen bliver helt ensartet – den må gerne være lidt ujævn
  • Sæt dejen i klatter på bagepapir (jeg fik 12 boller af denne portion)
  • Bag i ca. 25 min
  • Afkøl og serverdsc_0376

Opbevares på køl

PSSSTT!!! De bliver altså ikke ringere af at blive ristet (#ægtenordjyskunderdrivelse – de bliver sk*** go’e)

Årsagen til at jeg kommer squash i er, at jeg synes at LCHF-bagværk har tendens til at få en ret “smuldret” krumme. Jeg synes at squash afhjælper det en hel del.. Men selvfølgelig får man aldrig en stor, luftig, blød bolle, når man bager uden hvede og gær…

Be the first to comment

Spørgsmål, erfaringer og andre kommentarer modtages :-)