Hvid chokoladekage m. lakrids/hindbær

Som lovet, får I her min Gerå-løb-kage – Håber I kan li den 🙂

Til Gerå-løbet i år, skulle der jo serveres kaffe og kage til glæde og gavn for både motionister heppekor og tilskuere. Jeg blev opfordret til at prøve at lave en LCHF-kage – og den udfordring tog jeg imod med kyshånd – for jeg havde faktisk gået og pønset lidt på en kage-ide i et stykke tid, dog uden at have en anledning til at prøve den af.

Så her kom muligheden – YAY!
Jeg glemte tiden, om kom desværre ikke selv over i beboerhuset og fik smagt på sagerne, så jeg må tage de fremmødte testkaniners ord for gode varer.

Jeg har en forkærlighed for hvid chokolade og lakrids – og for lakrids og hindbær… Så hvorfor ikke kombinere alle tre ting? OG med den berømte opskrift (og fremgangsmåde) på verdensbedste chokoladekage Gateau Marcel, gik jeg igang.

(Hvis nogen skulle være i tvivl, består en Gateau Marcel udelukkende af chokolade, smør, sukker og æg – halvdelen bages og den anden halvdel bruges som creme – netop derfor, vælger nogle også at bruge past. æg. Det gør jeg dog ikke, da det er mange år side, at SSI afblæste salmonella-alarmen i .DK 🙂 )

Opskriften på min kage, den får I her:

Hvid chokoladekage m. lakrids/hindbær

Ingredienser

  • 175 g hvid chokolade (jeg er stødt på en sukkerfri kogepladeversion fra Easis og en fra Diablo, som kan bestilles online på Luxplus)
  • 175 g smør
  • 100 g sukrin melis (eller sukrin gold, som er kørt fintmalet i kaffemøllen)
  • 7 æggeblommer
  • 4 æggehvider
  • 1 spsk lakridspulver
  • 100 g hindbær (gerne friske)
  • 1 knsp flagesalt
  • pynt evt med hvide chokoladespåner, frysetørret hindbær, gulddrys el lakridsgranulat

Sådan

  • Smelt chokolade og smør over vandbad til en ensartet masse og lad den svale en smule i skålen på køkkenbordet
  • Pisk halvdelen af sukrin med æggeblommerne til en lys og luftig masse
  • Pisk hvider og den sidste halvdel af sukrinen med flagesalt til hviderne er HELT stive
  • Pisk chokoladeblandingen med sukrin/æggeblommeblandingen – den kan have en smule tendens til at skille, så det skal gå lidt stærkt, men uden at piske al luften ud af dejen
  • Vend ¼ af æggehviderne i chokoladeblandingen og vend så chokoladeblandingen sammen med resten af hviderne. Men pas på, den skal kun lige samles – ikke piskes!
  • Halvdelen af den færdige dej hældes i en form, som er ca. 15×15 cm
  • Fordel hindbærene i formen og tryk dem ned i dejen
  • Bages ved 170 g alm over/undervarme i ca. 25 min (afhængig af ovnen)
  • I den anden halvdel af dejen vendes 1 spsk lakridspulver (jeg bruger alm lakridspulver – IKKE lakridsRODspulver, det smager bare ikke godt i det her tilfælde) – fyld lakridscremen i en sprøjtepøse, som lukkes godt til og lægger på køl
  • Den bagte del af kagen vil hæve noget i ovnen – men den falder sammen, når den tages ud. Fortvivl ej, det er meningen 😉
  • Afkøl den bagte kage helt og læg så lakridscremen på og pynt, hvis du ønsker dette

 

TIP: Kagen kan MED FORDEL bages dagen i forvejen, så den rigtig kan nå at sætte sig og blive snasket 😉

Kagen herunder er en dobbelt portion! Og bagetiden er forlænget med knapt 15 min. Den er pyntet med frysetørret hindbær og gulddrys

Velbekomme 🙂

Be the first to comment

Spørgsmål, erfaringer og andre kommentarer modtages :-)