Jordbær-sylt

Min syltetøj er selvfølgelig sukkerfri – altså.. Der er ikke tilsat raffineret sukker (kun sukrin, som ikke optages i organismen). Og så indeholder den det sukker, som forekommer naturligt i de bær, som jeg anvender.

Vi har tidligere vendt, hvorfor jeg bruger bær og ikke frugt – det handler om, at blodsukkeret ikke stiger i samme grad ved indtagelse af bær, som når man spiser frugt. Frugt indeholder langt mere sukker, end bær.

Biologisk set, så er jordbær faktisk slet ikke et bær. Hvilket i sig selv lyder temmelig fjollet, da ordet “bær” er en del af navnet på bærret…. som ikke er et bær… Forvirret? Kan jeg godt forstå. Jordbær er rent faktisk en nød. Fedt, ikke? Sikkert helt ubrugelig viden, men nu har du den – det var fra mig til dig, høhø…

Så får du min opskrift på jord”bær”-sylt – uden sukker.

Ingredienser

500 g jordbær (dem fra frost er fine i en snæver vending)
½ dl vand
1 dl suvida (samme som sukrin)
1 tsk vanilje
2 spsk limesaft

1 tsk melatin
2 tsk suvida

DSC_0171

Sådan

Kog bær, vand, vanilje, suvida og limesaft i ca 20 min. Det skal ikke bulder-koge, for så skal du gøre rent i hele køkkenet bagefter – og bærsaft sidder sk**e godt fast på ALT.
Bland melatin og suvida og kog det med i syltet i 5 min. Hvis du (eller andre i husstanden) ikke er særlig begejstret for hele bær, så er det nu, du skal finde stavblenderen og give den en tur.

Hæld på rene, skoldede glas og køl af.

Sådan noget jordbærsylt smager ganske fint sammen med en skive ost på en Squash-Bolle – altså den der kulhydratforskrækkede en, som jeg lagde op for nogle uger siden…
Den fungerer også rigtig godt i en lagkage eller roulade sammen med rå mængder flødeskum – hihi…