“Julet” mormordressing

Hmm… har du overvejet at lave en rødkåls- eller grønkålssalat til at supplere julemaden med? Eller bar fordi et er fuldstændig fantastisk lækkert….

Så får du lige et lille tip til et alt for lækker dressing lige her – den tager lidt tid at lave, men det er helt fantastisk og himmelsk!!!!

 

Når man laver mormordressing, bruger man fløde, tykner det med citron og smager til med sukker (og nogle bruger lidt salt – but why??)

Når du rigtig skal “jule” en mormordressing – så prøv følgende:

“Julet” mormordressing

Ingredienser

  • Saft og skal fra en presset øko-appelsin
  • 1 anis-stjerne
  • 2 cm kanelstang
  • 2 nelliker
  • 2½ dl piskefløde (hvis du kan finde den i bilka med 50 % fedt, er det SUPERB!!)

Sådan

  • Kog saft og skræl fra øko-appelsinen  let op med anis, kanel og nelliker – det skal ikke “buller-koge”, bare småsimre i ca 15 min.
  • Når appelsinsaften er kogt lidt ind og har taget smag af skal og krydderier, sigtes disse fra
  • Saften stilles på køl og afkøles helt – krydderier kasseres
  • Når appelsinsaften er afkøles “piskes”/omrøres kraftigt den kølde fløde med appelsinsaften med en gaffel – fløden vil begynde at tykne
  • Smag til med fx salt/hvid peber…

Jeg synes rigtig godt om denne jule-mormordressing til fx min grønkålssalat – det er safsuseme lækkert…

Dressingen må gerne hvile på køl i et par timer…

 

Velbekomme 🙂