Kiddo’s Kødboller

Som lovet, får I her Kiddo’s helt egen opskrift på en virkelig god omgang kødboller i tomatsauce. Barnets helt egen udtalelse:

Det smager godt og husk at pute en mase kødsovs på. men ikke det hele på en gang

Underskrevet: Kiddo

Sagen var jo den, at jeg ikke var helt i topform i går – så’n noget småsløj.. Og så må man jo ty til børnearbejde. Heldigvis er drengen ikke imod konceptet – og sku det ske, at vi glemmer at betale for et stykke udført børnearbejde, så er han sørme sjældent sen til at minde os om det. Men det er jo godt nok – hold de voksne til ilden, jaja…

Da Kiddo blev 4 år, forærede vi ham en kogebog som hedder “Børn i Køkkenet”. Og den har været flittigt brugt siden, skal jeg sige jer. Det vil være synd at kalde opskrifterne for LCHF-venlige, men med lidt modificering, kan de sagtens bruges.

Opskriften på Kiddo’s signatur-ret Kiddo’s Kødboller – den får I lige her:

Kiddo’s Kødboller i tomatsauce

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 spsk soya
  • ½ hakket løg
  • 1 fed knust hvidløg
  • 1 æg
  • 1 spsk ketchup (den hjemmelavet – uden sukker)
  • 700 g tomatpassata (det er de der purerede tomater, som man køber i en glasflaske – kan om nødvendigt, udskiftes med alm hakkede/flåede tomater)
  • Salt/peber
  • Olivenolie til stegning

Sådan

  • Put oksekød og de resterende ingredienser i en skål og bland det godt sammen – Kiddo brugte håndmixeren med kødkroge
  • Form ca. 20 kødboller
  • Varm en pande op med en god sjat olivenolie og steg kødbollerne ved god varme
  • Når alle kødbollerne er stegte, hælder man tomatpassata over
  • Lad en voksen se efter panden, som skal stå og småsimre – mindst 30 min og gerne længere
  • Tag far med en tur i skøjtehallen (men pas på, han ikke får gode ideer om selv at stå på skøjter)
  • Kom hjem og server med masser af grøntsager og afvent ros fra forældre

I går fik vi Stripetti til (Spaghetti-græskar – snup opskriften her)

Velbekomme 🙂

 

1 Trackback / Pingback

  1. Tomatsuppe – Kiddo’s hjemmelavet – Fruens Fede Liv

Spørgsmål, erfaringer og andre kommentarer modtages :-)