Konfekt-chokolader med dadler og hasselnødder

Oooops, I did it again… Beklager…
Men jeg har altså fået lavet en fuldstændig, fantastisk lille konfekt-chokolade, som sagtens kan nydes nu her op til jul… Der er dadler i, så det vil være synd at udnævne dem som værende fuldstændig low-carb. Men de er helt uden tilsat raffineret sukker, mel eller andre vederstyggeligheder – høhø…

Opskriften er egentlig utrolig simpel og du skal safsuseme være uheldig for at fucke den op…

De seneste år har jeg lavet adventskalender til mine bedsteforældre – det er ikke en masse særligt, men jeg synes, at de er sk*** besværlige at købe julegaver til. De mangler jo ikk rigtig noget – og hvis de endelig mangler noget, ja så køber de det jo (indsæt “træt-af-det-smiley”) Hihi… Derfor er jeg begyndt at lave adventskalender til dem – og jeg ved, at de nyder at sidde og åbne en lille pakke hver søndag, så det vil være synd at ændre det nu, ikke sandt?

Men det er simpelthen fordi jeg liiiige manglede en enkelt lille pakke til dem i år… Jeg har lavet choko-cubes på en træske (altså så man kan varme mælk og røre choko-cuben ud deri og få varm chokolademælk) og dertil skal man selvfølgelig have en lille ‘lade…

Opskriften på min (muligvis – lidt for) vanedannende konfekt chokolader – den får du lige her:
-jeg fik faktisk lavet ret mange – halvdelen kan sagtens gøre det – jeg fik 40 små ‘lader i enkeltforme, 15 mindre i en silikoneform og 5 lidt større i minimuffikforme – det er altså en hel del…
Faktisk lavede jeg en Jule-solbærrom for nogle måneder siden – bare som et eksperiment – det er faktisk ikke så ringe. Jeg er helt sikker på, at den også ville fungere fuldstændig fantastisk med kirsebær, men jeg havde solbær i fryseren, så min blev med solbær. Man kan sagtens bruge en alm rom eller romessens – eller sherry eller noget helt andet endnu… Min jule-solbærrom får du lige her som en slags side-gevinst 😉

Konfekt-chokolader med rom-marinerede dadler, solbær og hasselnødder

Ingredienser

 

julerom

 • 3oo g mørk chokolade (jeg brugte 86 %)
 • 40 g kokosolie
 • 6 spsk solbærrom
 • 12 dadler – udstenede og hakket
 • 100 g hasselnødder

Sådan

 • Rist hasselnødderne på en tør pande
 • Når de begynder at dufte, tages de af panden og “nulres” i et viskestykke for at få det værste af skallerne af
 • Hak nødderne groft og bland dem med dadler
 • Hæld rom over nødder og dadler og lad stå – gerne et par timer
 • Smelt chokoladen og kokosolien over vandbad (man kan bruge smør, hvis dsc_0914man er løbet tør for kokosolie) – kokosolien tilsættes for at sænke smeltepunktet på chokoladen – så bliver chokoladen ikke så knasende og har lettere ved at smelte i munden
 • Bland nødder og dadler med den smeltede chokolade og hæld i små konfektforme – jeg fandt formene i Tiger og brugte en te-ske til at hælde chokolademassen deri
 • Stil chokoladerne køligt, så de sætter sig – mine opbevarer jeg i garagen, for der er dejlig koldt på denne tid – smeltepunktet er jo ikke så højt for disse chokolader, derfor skal de opbevares koldt

_20161129_123246

 

Velbekomme 🙂

Be the first to comment

Spørgsmål, erfaringer og andre kommentarer modtages :-)