Krydret hvidkålssuppe med toppings

Findes der noget så godt, som en god varm portion suppe, når vejret viser tænder? Det synes jeg faktisk ikke… Arrrhh, det sku lige være en varm lumumba (varm kakao med cognac og fløde – wupwup)…

Men når det kommer til mad – altså rigtig mad – så er denne suppe her altså et sk*** godt bud på et måltid, som smager godt, ser lækkert ud, kan varieres i det uendelige og som er ret så billigt at fremstille… Kan det blive meget bedre nu? Ja, det kan det faktisk – for man kan lave en gigantisk portion, hvis man finder den store suppegryde frem – så er det mad til flere dage eller madpakker til fryseren, så det er nemt en dag, hvor tid eller energi er en mangelvare – og det bliver, som mange andre supper og sammenkogte retter, kun bedre af at stå til dagen efter…
#winwinsituation

Så derfor får I i dag min budget-ret, som jeg faktisk godt kunne finde på at servere en dag, hvor vi får ryk-ind af et vennepar med børn  (så undlader jeg bare cayennen)… Opskriften er stærkt inspireret af de – i tiden – meget populære cheeseburgersupper… Men jeg synes simpelthen at det grænser til blasfemi at drage paralleler til cheeseburgers på McDrive fra så lækker en suppe som den her. Så min suppe hedder ikke cheeseburgersuppe – den hedder det, som den er:

Krydret hvidkålssuppe med toppings

Denne portion er nok til 8-10 portioner

Ingredienser

  • 800 g hakket oksekød
  • 800 g fintsnittet hvidkål (jeg bruger foodprocessoren – det er nemt, når der er så meget)
  • 2 store løg – revet (bruger foodprocessoren – pas på øjnene; tag låget af under emhætten, som suger helt vildt, for at begrænse våde, svidende øjne)
  • 4 fed hvidløg – knust
  • 325 g bacon i tern (min bedre halvdel er jo røg-entustiast, så herhjemme er den hjemmerøget – MUMS!)
  • 1 spsk cayenne (valgfrit)
  • 2 spsk løgpulver
  • 1 tsk tørret koriander
  • 2 tsk spidskommen
  • 1 spsk hvidløgspulver
  • 2 spsk paprika
  • 140 g tomatpure
  • 250 g ricotta
  • 150 g revet ost (jeg brugte rød cheddar)
  • 1,5 dl bouillon  (jeg laver den selv og opbevarer på frost – ellers laver slagteren også en god en)
  • Svinefedt til stegning (alternativt kan du bruge smør eller kokosolie)
  • Topping (jeg brugte revet rød cheddar, tomat i tern, forårsløg,
    bacontern (dem fra før), cremefraishe og jalapeno)

Sådan

  • Smelt en god spsk svinefedt i den STORE suppegryde (min er 8L) og steg bacontern knasende sprøde – tag dem op og læg på køkkenrulle (du skal bruge dem som topping senere)
  • Hæld revet løg og knust hvidløg oveni baconfedtet og skru godt ned for varmen. Steg dem glasklare og tag dem så op på en tallerken
  • Brun kødet i fedtstoffet – tilsæt lidt mere, om nødvendigt. Skru lidt op for varmen, mens kødet steger. Inden kødet er helt gennemstegt, tilsættes alle de tørre krydderier og de brændes af
  • Tilsæt så tomatpure og lad det stege godt sammen med kød og krydderier
  • Tilsæt så de glasklare løg, ricotta, revet ost og bouillon og rør godt rundt
  • Tilsæt så de fintsnittede hvidkål og rør igen – rør lidt af og til, indtil kålen er faldet lidt sammen
  • Sæt låg på gryden, skru lidt ned for varmen og lad hele moletjavsen småsimre i 30-45 min (kan altså godt stå længere, hvis det er nødvendigt – da vil løg koge mere ud og kålen blive blødere)
  • Rør en gang eller to mens suppen simrer – her kan du klargøre de toppings, som du ønsker i din suppe (se mit bud ovenfor i ingrediens-oversigt)
  • Når suppen er kogt godt igennem og du har smagt til med salt og peber – så er du klar til at servere

Og hvem kan ikke spise sådan en omgang her?!?!

 

Velbekomme 😉

Be the first to comment

Spørgsmål, erfaringer og andre kommentarer modtages :-)