Kylling i skilt sauce

En rigtig mormor-ret… Og så er den endda turbu-let at LCHF’isere – du skal bare servere noget andet end kartofler – BUM!

 

independent-woman

Altså… Som jeg jo har beklaget mig over i tidligere indlæg, så fik jeg ikke lov til at fejre ret meget fødselsdag hjemme pga. personalemøde. Derfor var det min bedre halvdel, Daniel, som stod for kokkerierne.

Lige præcis i den retning (og helt sikker mange flere), er jeg utrolig godt gift – jeg har nemlig en mand, som både kan lave mad OG løfte tunge ting… Og dræbe edderkopper… Og åbne rødbedeglas
#imastrongindependantwoman – øhh, høhø

 

 

 

Well, spøg til side.. Altså, jeg er godt gift. Og derfor skulle Daniel lave mad. Og fordi jeg havde fødselsdag, måtte jeg helt selv vælge menuen. Sådan er det altså at have fødselsdag… Selv vejret skal indrette sig efter, om jeg har snerret af nogen eller knaldet naboens rude – det er da skønt…

 

Så derfor – til min fødselsdag – serveres:

Grydestegt kylling i skilt sovs

(Vi brugte ikke en hel kylling – men nogle udskæringer, for at få kød som kan bruges til restemad)

Ingredienser

  • 2 hele kyllinglår
  • 1 kyllingbryststeg (altså hvor brystfiletterne sidder på brystbenet og lår, ryg og vinger er afmonteret – giver er stort stykke reel kød til noget andet dagen efter)
  • ca. 2½-3 dl kylling-fond
  • 2½ dl fløde
  • Rå mængder persille
  • 2 spsk smør eller neutral kokosolie
  • Salt/peber og en liiiiille biiiiitte smule kulør til sovsen

Sådan

  • Smelt fedtstof i en god stor gryde
  • Krydr kyllingstykkerne med salt og peber
  • Brun kyllingen godt i gryden – på alle leder og kanter
  • Smid persillen oveni (jeg kan godt li, at den “branker” meget lidt i fedtstoffet)
  • Hæld kyllingfond i (vores er som regel frosne, så det tager lidt tid inden de smelter i gryden) og lad koge godt op
  • Tilsæt så fløden og bring i kog igen
  • Lad retten koge godt igennem, inden du skruer ned på lavt blus og lader hele suppedasen simre i laaaaang tid (jeg plejer at lade den koge i ca 3 timer, så er den smør-mør)

    Imens kan man tilberede tilbehør – fx koge en kålrabimos, lave LCHF-pasta eller skære selleritern, som steges i smør eller koges. Denne gang lavede Daniel bagte sellerimos-toppe – den opskrift må I have tilgode, for den skal vi have perfektioneret! Og så kommer den ud på bloggen…
    HUSK nu, at der altså også hører sure agurker (agurkesalat) hertil – det er synd og en skam at glemme dem, for det passer så skønt til den fede sovs.
    Der er også nogle, som bruger rabarberkompot – rent biologisk er rabarber jo en GRØNTSAG, så der gir du den bare gas – husk dog at koge den med sukrin (evt halv sukrin/halv kokossukker)

  • Når det er ved at være spisetid og tilbehøret er lavet, tages kyllingen op og holdes varm under alufolie og et viskestykke
  • Imens skal sovsen bulder-koge, så den koger mere ind

Og så skal der serveres!

 

dsc_0552

 

Kyllingen er simpelthen blevet så utrolig mør, at det er helt umuligt at fiske et helt stykke kylling op ad gryden – høhø… Men det smager simpelthen fuldstændig enestående…

Sku det ske, at du undrer dig over, hvor sovsen er blevet af, så er der simpelthen sket det, at den er kommet i en ramekin og serveret “on the side” – for ellers er der bare sovs ud over hele tallerkenen – og det er ikk helt vildt præsentabelt…

 

Velbekomme 🙂

Be the first to comment

Spørgsmål, erfaringer og andre kommentarer modtages :-)