Kylling med rosmarin og bacon

Vi får friskslagtede kyllinger en gang om året – de er hele og så skærer vi dem selv ud i de stykker, som vi ønsker – og det er endda helt uden sukker. Kan du huske, da Sukker-Detektiven og jeg fandt sukker (i forklædning som dextrose) i kyllingbrystfiletterne i bilka? Derfor får vi nu friske kyllinger fra landet.

Det er faktisk en skøn måde at gøre det på. Kyllingerne er virkelig enormt store og vi har ikke en chance for at spise en hel kylling, inden det bliver dårligt. Så vi skærer lår og vinger fra – vingerne kommer i en gang hjemmelavet ketchup, som tilsættes lidt hot krydderi og så bruger vi dem til hotwings. Lårene kommer i en foliebakke og så er der lørdagskylling. Så tager vi hele bryststegen med ben fra og resten, altså skrog og indmad, koger vi kyllingfond på – mums…

Den anden dag var det så en bryststeg, som var hoppet op fra fryseren. Og her skal I få min udgave af en kyllingbryststeg med rosmarin og bacon.

Ingredienser

1 stk kyllingbryststeg
3 friske rosmarin-kviste
1 pk bacon
2 tsk salt

Sådan

  • Jeg dolker kyllingbryststegen – lidt voldsomt, men det er det, jeg gør. Det er for at lave hul ned gennem skindet og ned i kødet, så smagen bedre kan trænge rigtig ind i kødet.
  • Så lægger jeg “nålene” fra rosmarinen ovenpå skindet, drysses med salt og til sidst forsegles med bacon – uha, livskrydderi…
    DSC_0109

 

 

 

 

  • Så kommer den i stegesoen og ind i ovnen på 180 grader i ca. 2½-3 timer. Det kommer an på størrelsen.
  • Jeg tager stilkene fra, putter i en frysepose og ud i fryseren til de andre “rester”, som jeg bruger, når jeg koger fond.

Hertil fik vi Græskar-fritter, lyn-syltet agurkesalat, og en fed flødesauce, lavet på de lækkerheder, som steger af kyllingen – muuuummssss, I tell U!!!

Be the first to comment

Spørgsmål, erfaringer og andre kommentarer modtages :-)