Kyllingtærte med broccoli og bacon

Så blev det safsusme vinter – og igen skiftede årstiden lige i løbet af en nat. Præcis ligesom den nat, hvor det pludselig blev efterår.. Altså – det er skisme noget underligt vejr… Og jeg havde endda planlagt en ridetur i dag, men den blev aflyst. ØV! Det er ellers ret længe siden sidst, så jeg havde godt nok set frem til det – men jeg tager revanche en anden dag..

I stedet blev der tid til at kigge lidt nærmere på en ide, som jeg fik for et stykke tid siden, hvor jeg læste på Madbandittens side… Hun havde lavet en madtærte med kylling og svampe – øhm.. det var altså selve bunden, som bestod af kylling. Fedt nok, tænkte jeg.. Så “snyder” vi os helt udenom kulhydraterne der      #synesgodtom

Derfor har jeg tyvstjålet hendes opskrift på kyllingebunden (dog med få ændringer/tilpasninger til mit køleskab – hihi) og lavet mit eget fyld – der var nemlig broccoli på tilbud i min meny, så det er da klart, at der skal broccoli i.. Og så lidt livskrydderi aka BACON! Men altså.. Opskriften på hele herligheden får du liiige her:

Kyllingtærtebund

dsc_0720

Ingredienser

 • 400 g kylling
 • 1 æg
  dsc_0717
 • 1 løg
 • 2 fed hvidløg
 • en god stor håndfuld persille
 • 1 spsk grov sennep
 • evt salt/peber

Sådan

 • Tænd ovnen på 200 °C
 • Skær kyllingen i mindre stykkerdsc_0719
 • Hak kyllingekødet i foodprocessoren
 • Tilsæt resten af ingredienserne og kør til en ensartet masse
 • Smør en tærteform og bred kyllingfarsen ud – og godt op af kanten
 • Forbag i ovnen i ca. 15 min (der kan samle sig lidt væde, som du kan hælde af,
  når de 15 min er gået)

Så er tærtebunden forbagt – og fyldet skal i… Fyldet forberedes mens bunden forbager.

 

Tærtefyld

Ingredienser

 • 1 Broccoli i små buketter (ca. 350 g – stokken ryger i fryseren til en “ryd-op-suppe” en dag)
 • 1 porre – snittet i ringe (den øverste, grønne, grove del ryger i fryseren til førnævnte suppe – eller noget andet, som behøver lidt ekstra smag)
 • 125 g ristet bacontern
 • 100 g pikantost
 • 3 æg
 • 100 g revet ost til gratinering (fx cheddar, emmenthaler eller ½ parmesan / ½ mozzerella – hva’ du har eller hva’ du synes, det kommer sig ikke så nøje, for den kan også laves uden)

Sådan

 • Kog broccoli i letsaltet vand i ca. 5 min og lad dem dryppe af i en sigte
 • Rist bacon på en tør pandedsc_0723dsc_0721
 • Imens renses og snittes porren, som herefter steges sammen med bacon
 • Pisk æg sammen med pikantost i en skål
 • Riv osten til gratinering
 • Vend broccoli sammen med bacon og porre og fordel på
  tærtebunden
 • Hæld æg/pikantost henoverdsc_0726
 • Drys med ost
 • Bag færdig i ovnen i ca. 25 min – min fik 10 min på den ene side og 15 min op den anden – og jeg er stadig gal på min ovn 🙂

 

 

Så skal der bare serveres

copy-of-dsc_0741-1

 

Velbekomme 🙂

1 Trackback / Pingback

 1. Øst-inspireret Kyllingret – Fruens Fede Liv

Spørgsmål, erfaringer og andre kommentarer modtages :-)