Low-Carb pasta-erstatninger

Afsted det går på min kæphest “kulhydrater”.
Mange er begyndt at købe rugbrødspasta (læs: fuldkornspasta, uff) i stedet for den almindelige hvide. Og i det store billede er det også et bedre valg. Men det er stadig en rig kulhydratkilde og et sted, hvor det faktisk er ret nemt at skære ned. Når baaare lige man ved, hvordan.

Squash-ghetti

De fleste er efterhånden stødt på “Spirelli” eller hva hulen den “døwl” (Læs: ting) nu end hedder. I al sin enkelthed fungerer den som en blyantspidser hvori man drejer fx en squash, som så bliver til “spaghetti”. Det smager ganske udmærket. Jeg koger det ikke. Jeg lægger det i en dyb tallerken og drypper med olivenolie og et lille nip salt. Så en tallerken over og så får det lige et minut eller to i mit fortidslevn af en micro-ovn.

Til 2 personer bruger jeg:

1 hel squash
2 spsk olivenolie
½ tsk maldonsalt (saltsnobberi, I know – så alm. fint salt smager sikkert også af…. salt -høhø)

Squash-ghetti

 

Den der grøntsagsblyantspidser… Den fåes snart i hvilket som helst supermarked og i diverse isenkramforretninger. Jeg var bare ikke helt sikker på, om det var noget, som jeg ville give de penge for, som den kostede i butikkerne, så jeg snød lidt og bestilte på Ebay. Leveringstiden er jo noget længere end, hvis jeg var kørt op i supermarkedet og havde købt en, men jeg slap væsentligt billigere; tålmodighed er en dyd – siger nogen…

Der findes flere forskellige low-carb pasta-alternativer på markedet – men jeg har endnu aldrig købt en, som jeg var vild med – hverken smag eller konsistens. Jeg er som sådan ikke “imod” hverken bønnepasta eller de andre former for pastaerstatninger. Jeg kan bare sagtens undvære dem – men det er vist kun fordi jeg bruger denne opskrift – den passer til 4 personer – og vi er 3 derhjemme og så en madpakke til fryseren.

Kulhydratforskrækket pasta-erstatning, som rent faktisk smager som pasta:

200 g fuldfed neutral flødeost
6 æg
3 strøgne spsk FiberHUSK
1 knsp salt

1 spsk olivenolie til bagepapiret

Sådan:

Tænd ovnen på 150 grader. Pisk ost, æg, fiberhusk og salt til en ensartet masse.
Lad den hvile i ca 10-15 min. Ovnrummet i min ovn er ikke særlig stort, så jeg får 2 bageplader af denne portion.
Jeg tager halvdelen af dejen og hælder ud på et stykke bagepapir. Tag endnu et stykke bagepapir, smør med lidt olie og læg over dejen og rul den ud til en stor flad pandekage. Træk så forsigtigt det olierede papir af. Bagetiden varierer jo fra ovn til ovn, men hjemme hos mig, tager det 12 min at bage sådan en plade.
Imens gentages ovenstående med plade nr 2., så den er klar til at komme ind i ovnen, når den første er bagt.
Når pasta-pladen er bagt, afkøles den let og rulles derefter sammen på langs (som en roulade) og der skæres tynde skiver – så tynd, som man nu ønsker sin pasta.
Gentag med plade nr 2.

 

Pastaen er klar til servering, når den er skåret ud.
En af Kiddo’s hof-retter er spaghetti bolognaise. Jeg har prøvet at lave det med en pastaerstatning (baseret på bønner), som jeg fandt i det lokale supermarked. Han spiste pænt sin mad og melde så ud, at de pastaer kunne nu nok spises, men det smager altså ikke af pasta. Nå – så må vi jo se om vi kan finde en anden måde og så dukkede denne op. Oprindeligt fandt jeg opskriften hos Kathe henne på Ravfood.dk, men jeg har ikke altid de alm loppefrøskaller hjemme og så tilpassede jeg den til en mængde, som passer til vores familie.
PSSSTT – det kan godt fryses og så tøes/varmes op i microen med 2 spsk vand i mellem to dybe tallerkner.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Kylling i skilt sauce – Fruens Fede Liv
  2. Kokoscurry med torsk og store rejer – Fruens Fede Liv

Spørgsmål, erfaringer og andre kommentarer modtages :-)