Lyn-syltet agurkesalat med perleløg

Man kan jo bruge agurkesalat til rigtig mange ting. Jeg er vild med en frisk agurkesalat til fx kylling. Det tager kun et øjeblik at lave og så smager det helt forrygende.

Giv det et skud, du vil helt sikkert ikke blive skuffet.

Ingredienser

1 agurk
1 håndfuld perleløg fra frost
2 tsk salt
2 dl vand
1 spsk sukrin gold
½ dl eddike (jeg brugte æblecidereddike)
1 tsk sennepsfrø (kan sagtens udelades)

Sådan

Optø perleløgene og skær agurken i tynde skiver – jeg har et mandolinjern, så det tager jo ikke mange øjeblikke. Man kan sikkert også bruge den der kniv på siden af et råkostjern. Drys med salt og vend rundt. Salten trækker noget af vandet ud af agurken. Lad dryppe af i et dørslag eller en sigte i 10 min. Imens får vand, eddike, sukrin og sennepsfrø et opkog. Når agurkerne er dryppet godt af, lægges de sammen med perleløgene i en skål og den varme eddikeopløsning hældes over. Sæt på køl og lad køle helt af. Min stod i 1½ time i køleskabet, inden vi spiste. Kan sagtens stå til næste dag også.Vi fik det forleden til en kyllingsteg. Det er bare super lækkert…