‘Mashed sweet potatoes

Måske en lidt revideret udgave af den originale…

Til denne opskrift bruger jeg IGEN brunet, krydret smør (dog uden chili, men med masser af hvidløg og timian)  – ligesom jeg gør til hasselbach butternut – den husker du godt, ikke?

Men selve de Mashed potatoes… Ja, i bund og grund er de jo bare “kvadret søde kartofler” – Sweet potatoes betyder nemlig “søde kartofler” og de indeholder ikke så store mængder stivelse (let fordøjeligt kulhydrat) som almindelige kartofler – så i en liberal LCHFkost, hvor man tolererer lidt rodfrugter, kan de nemt forsvares – på lige fod med jordskokker og knoldselleri fx… (GI sweetpotatoes: 9, Jordskokker: 9, Knoldselleri: 5)

Det er simpelthen så enkelt at lave disse – og så er de bare så pi*** go’e, at der ikke er nogen i overskud, når man går fra bordet – så jeg ved sgi ikk, hvordan de smager til morgenmad (der spiser jeg jo ofte rester fra aftensmaden til morgen – høhø).

Opskriften kræver så avancerede køkkenredskaber som en kartoffelskræller, en kniv og et ildfastfad – nogen, der ikke har det?! hihi

‘Mashed sweet potatoes

(opskriften her passer til os to herhjemme som tilbehør, når der serveres kålsalat ved siden af – det fik vi sidst, nemlig)

Ingredienser

  • 2-3 små sweet potatoes (det er de der søde kartofler, som er aflange og orange)
  • Frisk timian
  • Olivelolie
  • Maldonsalt

Sådan

  • Skræl de søde kartofler og skær dem i ca. 1 cm tykke skiver
  • Smør et ildfast fad med en god olivenolie 
  • Vend de søde kartofler deri, så de bliver godt “fjættet” (oversættelse: får olie fordelt på alle flader) – dryp evt med mere olie, hvis du synes, der er lidt knebent – drys med flagesalt
  • Bag ca. 25-30 min ved 200 °C alm over/undervarme (tror faktisk min ovn er knapt så varm, som den foregiver, så hold lige øje med dem – måske skal tiden reduceres) – imens kan du jo lave den brunede smør, som er beskrevet under opskriften på hasselbach butternut * se TIP nedenfor
  • De søde kartofler er færdig, når de kan trykkes let flade med en gaffel
  • “Mos” hver skive kartoffel halvt igennem med en gaffel – hæld en tsk brunet smør over hver skive
  • Læg timian kviste over og server – det er sg* da lækkert, hvar’…

Velbekomme 🙂

 

* TIP

TIP: Den brunede smør kan jo serveres til praktisk talt alle kogte, dampede, blancherede og porcherede grøntsager – og de bliver kun bedre – wupwup…

TIP 2: Den brunede smør kan varieres i smag – afhængig af, hvilken ret det skal serveres til. Denne gang har jeg vaft at putte hvidløg og timian i smørret, så snart det er brunet af og taget af blusset – det synes jeg klæder de søde kartofler vildt lækkert… Prøv dig frem – måske er dine smagsløg anderledes end mine…

Be the first to comment

Spørgsmål, erfaringer og andre kommentarer modtages :-)