Mayo – turboversion

Turbo-version? Hvordan skal det nu forstås?

Det skal forstås som, at det går fort som fa***n og den skiller aldrig.

“Men så skal man stå og piske i uendeligheder og hvad så med æggerhviderne – de går bare til spilde”…
Nææh. For jeg bruger hele ægget og jeg pisker ikke – jeg bruger min stavblender. Det eneste, som er vigtigt her, er rækkefølgen af ingredienserne. For ægget skal ligge i bunden af blenderglasset, ellers bliver det noget værre tyndt sjask.

Ingredienser

1 æg
2 dl olie (de fleste foretrækker en smagsneutral olie – jeg kan godt li et mix med fx 1½ dl smagsneutral og ½ dl aromaolie som fx chili/hvidløg – selvfølgelig afhængig af, hvad mayoen skal bruges til)
1 spsk eddike (jeg bruger enten æblecidereddike eller kombuchaeddike)
½ tsk sukrin melis (kan sagtens undlades!!)
1 knsp maldonsalt (Arrrrgh – saltsnobberi igen. Det smager jo bare af salt…. Silly me)

Sådan

Slå ægget ud i bunden af et højt blenderglas. Tilsæt olie, eddike og sukrin/salt. Sæt stavblenderen helt ned på bunden af glasset og hold den stille. Tænd og hold den helt lodret, mens den står på bunden.
Små “øer” ar mayo vil begynde at søge mod overfladen. Efter ca 30 sekunder kan man begynde at tippe stavblenderen en smule – evt hæve lidt fra bunden for at få det sidste olie med. Alt i alt, tager der ca 1-1½ minut at “stavblende” en mayo.

Velbekomme…

PSSST: Jeg bruger helt almindelige æg fra vores lokale ægge-pusher. Salmonella-alarmen er afblæst for maaaange år siden efterhånden. Det kan du læse mere om på www.ssi.dk – det er statens seruminstitut’s hjemmeside og der er dem, der i sin tid opfordrede til påpasselighed mod at spise utilberedt æg.
Og så ved jeg faktisk ikke, om det er muligt at bruge pasteuriseret æg. Dem køber jeg nemlig aldrig…

Hvis du ikke har en stavblender, må jeg beklageligvis informere om, at den første omgang hjemmelavet turbo-mayo, bliver temmelig dyr, for så må du indkøbe sådan en. BTW, hva hulen er det i øvrigt for et køkken, som ikke har en stavblender?!? Jeg er målløs, rystet i min grundvold, chokkeret og fuldstændig uforstående overfor, hvordan hverdagen alligevel passerer i dit køkken…. Høhø…