Chiagrød – mokka

Jeg kan godt li, at det er super nemt om morgenen, når nu jeg skal køre hjemmefra kl 0600. Så står jeg ikke og laver den helt store SøndagsBrunch.. Men bare fordi det er nemt, kan det godt være super lækkert og mættende… Hvis man lige giver sig selv et øjeblik aftenen forinden, kan man lynhurtigt røre en chiagrød sammen – den skal nemlig trække indtil næste dag, så er den bedst…

Her er en af mine favorit-versioner:

Ingredienser

1 ds kokosmælk (400 ml) og 1 dl fløde
eller
500 ml ekstra creamy coconut milk
2 strøgne spsk bagekakaopulver (uden sukker)
2 tsk instant espresso-pulver
2-3 tsk suvida (eller sukrin)
½ tsk vaniljepulver

DSC_0166

Sådan

Rør sammen og lad stå på køkkenbordet i 5-7 min. Chiafrøene suger ret hurtigt væske til sig og så skal der røres igen. Ellers risikerer man at alle chiafrøene ligger på bunden i en meget bastant klump næste morgen – så tag de par min til at få rørt igennem 2. gang. Så skal der bare låg på og ind i køleskabet; så er der lækker Mokka-ChiaGrød til morgenmad…

20160801_061641

 

 

Her er chiagrøden serveret med sylt af nogle små blommer og med knasende kanelristede mandler.
Jeg kan også godt li at spise den med lidt syrligt ovenpå – fx hindbær-sylt og ristede cashewnødder… Eller med friske bær fra haven – det er også vildt lækkert…
Men man behøver jo ikke at putte noget ovenpå – prøv dig frem og se, hvad du synes bedst om…

Velbekomme…