
Jeg havde lyst til lidt lækkert her til morgen…
Og tilfældigvis var der en rest herre-grøntsager i fryseren (det er særlig velegnet til mænd, fordi der er kommet bacon i – så glider broccoli lidt lettere ned – høhø). I køleskabet var der kyllingpølser – de der vildt billige nogen fra Aldi, som kun indeholde 0,5 % kulhydrat pr. 100 g… Ja se, så er vi jo allerede godt på vej.
Desuden havde jeg en meget lille rest Fathead-dej. Den bruger jeg som regel til pizza- eller tærtebund, men i dag blev den lille bitte rest tryllet om til en lille tartelet.
Så derfor blev mit reste-gilde i morges til en lille lækker
Morgenmads-tartelet med nem ostesauce
Ingredienser
- ¼ portion Fathead-dej (klik for at se opskriften)
- ca 125 g grøntsagsrest (min rest indeholdt rød peber, broccoli, bacon og lidt ærter – ærter skal man nok holde lidt igen med, hvis man er meget følsom for stivelse/sukker)
- 2 små kyllingpølser
- 1 spsk kokosolie til stegning
- 1 spsk revet ost (fx havarti)
- 1 spsk flødeost
- 1 spsk smør
- ½ tsk dijonsennep
Sådan
- Tænd ovnen på 180 °C varmluft
- Fathead-dejen er temmelig hård, når man tager den ud af køleskabet – giv den 10-20 sec. i microovnen, så den bliver mere medgørlig.
- Rul dejen ud mellem 2 stk bagepapir, som er dryppet med olie
- Fór 1 lille ramekine (eller muffinform) med dejen og bag midt i ovnen ca. 20 min – måske har den svært ved at blive færdig i bunden, uden af branke i kanten – da kan man lægge sammenkrøllet folie ned oveni dejen og vende ramakinen på hovedet – så bliver den lettere færdigbagt i bunden
- På en pande smeltes kokosolie og grøntsagerne steges sammen med kyllingpølserne
- Når tarteletten er færdigbagt, tages de ud og ovnen og ostesaucen laves
- I en skål, som kan tåle microovn, kommes revet ost og flødeost – dette smeltes ved middelvarme i ca. 1-2 min (afhængig af microovnens effekt)
- Tag ud og rør – giv den, om nødvendigt, et øjeblik mere
- Tilsæt smør og rør sammen – skal muligvis have 30 sec mere i microovn
- Tag ud, rør sennep i og så er den klar
- Hæld grøntsagsblandingen i tarteletten og pynt med ostesauce
Spørgsmål, erfaringer og andre kommentarer modtages :-)