Morgenmads-tartelet

Jeg havde lyst til lidt lækkert her til morgen…
Og tilfældigvis var der en rest herre-grøntsager i fryseren (det er særlig velegnet til mænd, fordi der er kommet bacon i – så glider broccoli lidt lettere ned – høhø). I køleskabet var der kyllingpølser – de der vildt billige nogen fra Aldi, som kun indeholde 0,5 % kulhydrat pr. 100 g… Ja se, så er vi jo allerede godt på vej.
Desuden havde jeg en meget lille rest Fathead-dej. Den bruger jeg som regel til pizza- eller tærtebund, men i dag blev den lille bitte rest tryllet om til en lille tartelet.

Så derfor blev mit reste-gilde i morges til en lille lækker

Morgenmads-tartelet med nem ostesauce

Ingredienser

  • ¼ portion Fathead-dej (klik for at se opskriften)
  • ca 125 g grøntsagsrest (min rest indeholdt rød peber, broccoli, bacon og lidt ærter – ærter skal man nok holde lidt igen med, hvis man er meget følsom for stivelse/sukker)
  • 2 små kyllingpølser
  • 1 spsk kokosolie til stegning
  • 1 spsk revet ost (fx havarti)
  • 1 spsk flødeost
  • 1 spsk smør
  • ½ tsk dijonsennep

Sådan

  • Tænd ovnen på 180 °C varmluft
  • Fathead-dejen er temmelig hård, når man tager den ud af køleskabet – giv den 10-20 sec. i microovnen, så den bliver mere medgørlig.
  • Rul dejen ud mellem 2 stk bagepapir, som er dryppet med olie
  • Fór 1 lille ramekine (eller muffinform) med dejen og bag midt i ovnen ca. 20 min – måske har den svært ved at blive færdig i bunden, uden af branke i kanten – da kan man lægge sammenkrøllet folie ned oveni dejen og vende ramakinen på hovedet – så bliver den lettere færdigbagt i  bunden
  • På en pande smeltes kokosolie og grøntsagerne steges sammen med kyllingpølserne
  • Når tarteletten er færdigbagt, tages de ud og ovnen og ostesaucen laves
  • I en skål, som kan tåle microovn, kommes revet ost og flødeost – dette smeltes ved middelvarme i ca. 1-2 min (afhængig af microovnens effekt)
  • Tag ud og rør – giv den, om nødvendigt, et øjeblik mere
  • Tilsæt smør og rør sammen – skal muligvis have 30 sec mere i microovn
  • Tag ud, rør sennep i og så er den klar
  • Hæld grøntsagsblandingen i tarteletten og pynt med ostesauce

Velbekomme 🙂

Be the first to comment

Spørgsmål, erfaringer og andre kommentarer modtages :-)