Morgenmads-toast med porcherede æg

Ja, til alle de stakler, der skal tidligt op om morgenen og have hele familien gjort klar og ud af døren, inden en vis herre får sko på – den her opskrift må I nok hellere gemme til weekenden…

Jeg er jo så heldig, at jeg først møde kl. 15 – det betyder jo også, at jeg har tid (når jeg gider) til at lave en lidt mere lækker morgenmad til min bedre halvdel og jeg – Kiddo er jo kun hjemme hveranden weekend. Jo, så kommer han selvfølgelig og holder efterårsferie fra søndag til fredag, så det glæder vi os rigtig meget til.

Meen – altså.. Her til morgen havde jeg lyst til lidt ekstra lækkert og så fik jeg en god ide – en toast, som er lavet af Eightie-brød og så et pocheret æg… eller to, nu hvor vores hønsedamer ude i haven stadig er flittige til at lægge æg.

Min superlækre morgenmads-toast – den kan du gøre efter, hvis du snupper opskriften herunder – eller du kan gå helt “rogue” og lave din helt egen version – giv den gas 😉

Morgenmads-toast med porcherede æg

Ingredienser

  • 1 eightie – bagt i tupperwares firling og dermed har toastbrødform
  • 2 æg
  • 2 tsk basilikumpesto
  • 6 sorte oliven
  • 2 skiver ost
  • 1 spsk ketchup
  • 2 skiver megasprød bacon
  • Evt karse eller purløg til pynt

Sådan

  • Flæk eightie på langs, så du får to skiver toastbrød
  • Smør hver skive med pesto og læg en skive ost derpå
  • Del oliven i halve på langs og læg ovenpå osten på den ene halve eightie
  • Smør den anden halve med ketchup og læg dem sammen som en toast
  • Steg i toastjern eller panini-fryer – jeg bruger panini-pladerne til min Tefal SnackCollection
  • Imens pocheres* 2 æg
  • Når toasten er gennemvarm og osten smeltet, tages den ud af jernet og deles diagonalt, så du får 2 trekanter
  • Anret på tallerken med porcherede æg, knust bacon og karse/purløg

*Pocherede æg HOW-TO: skulle der sidde et par stykke, som kan være en smule i tvivl om, hvad det vil sige at pochere et æg og hvordan man lige griber det an, så skal jeg gøre et forsøg på at forklare det.
Bring en gryde vand til kogepunktet – tilsæt eddike (forhold: 3 spsk eddike til 1 L vand). Slå et æg ud i en kop eller lignende. Vandet må ikke buller-koge, det skal blot næsten-koge/småsimre – med en ske røres rundt i vandet, så der skabes en “hvirvelvind” og ægget hældes forsigtigt ned i midten af hvirvlen, der så vil sørge for at holde sammen på ægget – lad koge i ca. 4 min og tag så forsigtigt ægget op og læg i en skål med koldt vand. Ægget er nu pocheret og klar til servering.

TIP: Hvis nu man har forsøgt sig 100 gange med pocherede æg og det pine-dælme bare ikke vil fungere, så er der et lille bitte snyde-trick, som man kan benytte sig af. Tag en lille kop og fór den med husholdningsfilm (OBS, at det kan tåle temperaturer op til 100 grader), dryp medet par dråber olivenolie og pensl det godt ud på filmen med en bagepensel. Slå et æg ud i filmen og saml filmen i toppen og snur et par gange, så den er lukket – gentag med det antal æg, du skal bruge. Bring en gryde ren vand i kog og sæt de filmede æg ned i vandet – lad kog ca 4 min.
BUM, så har du snyde-pocherede æg, der smager helt igennem lige så godt som de andre…

Velbekomme 😉

Be the first to comment

Spørgsmål, erfaringer og andre kommentarer modtages :-)