Nøddebrød (LCHF-ølkage/krydderkage)

Jeg har engang fået serveret et stykke kage, som der skulle smør på. Det mindede lidt om en krydret sandkage og så vidt jeg husker, så hed det “Øl-kage”…

Gad vide, om man kan lave sådan noget LCHF-style?

Jowjow – se nu bare her, men pas på… Det kan altså være STÆRKT vanedannende – høhø…

Ingredienser

2½ dl nøddesmør* (smooth peanutbutter, mandelsmør el. lignende)
4 æg
1 spsk æblecidereddike
½ tsk natron
1 spsk kokosfibre (jeg brugte fedtreduceret kokosmel fra funktionel mad)
evt lidt salt.
1½ spsk sukrin gold
1 tsk kanel
1 tsk kardemomme
1 tsk stødt ingefær
50 g hakket chokolade
1 håndfuld udblødte nødder (jeg udbløder dem, for at de skal være saftige og ikke hårde/knasende)

*Man kan sagtens selv lave nøddesmør – altså hvis man har en god foodprocessor. Prøv at putte et par håndfulde mandler i foodprocessoren og lad dem køre i 5-7 min. Skub evt lidt ned ad siderne af og til. Til sidst vil olien begynde at blive trukket ud af mandlerne og derved får du “mandelsmør”. Du kan tilsætte vanilje og lidt kakao-pulver og så har du en hjemmelavet mandel-choko smørepålæg – den kan også bruges som topping til din chiagrød…

 

 

Sådan

Opvarm ovnen til 200 g alm ovn.
Pisk æg og nøddesmør luftigt – min røremaskine gør arbejdet glimrende og jeg slipper for at stå med el-piskeren. Imens afvejes resten af ingredienserne og det hele vendes/røres sammen til en homogen masse.
Bages i en rugbrødsform i ca. 35 min. Min form er lavet af silikone derfor er det ikke nødvendigt at smøre. Ellers kan det være en fordel enten at smøre den med smør eller at lægge bagepapir i.
Afkøles på rist og servér med smør 🙂