Øst-inspireret Kyllingret

Nå.. Jeg lavede jo kyllingtærte i går – dertil havde jeg taget en kyllingbryststeg op fra fryseren – men jeg skulle kun bruge halvdelen af det til vores tærte… Så jeg har en rest kylling, som er tilberedt.. Bum bum, hvad stiller vi lige op med den?

Vejret i dag har været præget af sne… Vi har sunget på arbejde – i sne står urt og busk i skjul. Det er skisme så hyggeligt, men for dælen, der er noget li’e fjætværk (oversættelse for ikke-nordjyder: noget fedtet noget) at køre i. Særligt, fordi jeg endnu ikke har få sat vinterdæk på bilen – I know, jeg er en skovl. Til gengæld kører jeg helt eksemplarisk nu, simpelthen af ren og skær frygt for at ryge af vejen – desværre ikke fordi jeg er blevet voldsomt fornuftig – høhø.

Men med sådan et vejr, så kan man vel kun tænke, at det kunne være lækkert med en lidt hot ret til aften. Derfor tænker jeg, at jeg vil lave en øst-inspireret kyllingeret – nej, altså sådan langt øst på, Asien – ikke bare til Læsø, hihi…

 

Øst-inspireret kyllingdsc_0744

Ingredienser

 • 450 g kylling i mindre stykker
 • 1 dl kokosmælk
 • 1 spsk kokosolie (gerne med smag)
 • 1-2 spsk gul karrypasta *dsc_0747
 • 1 spsk fiskesauce
 • evt 1 tsk sukrin gold
 • 2 store spsk peanutbutter (hvis man bryder sig om nøddesmagen)
 • lidt syre fra lime eller citron

dsc_0748

Sådan

 • Hvis kyllingen ikke er tilberedt, skal den selvfølgelig steges
 • Steg karrypasta i kokosolie i en dyb pande – det skal ikke branke, bare lige have lov at udvikle smag
 • Tilsæt kokosmælk og peanutbutter og kog sammen til en ensartet sauce
 • Smag til med fiskesauce, sukrin og lime/citron

 

* Karrypasta – er du aldrig stødt på det? Det må jeg sige, at du er nødt til at smutte ned i den nærmeste Asia Market og kigge efter (faktisk tror jeg, at bilka og føtex også har det på deres asia-hylder) – for det smager altså bare sk*** godt. Det er en grød/mos/pasta af forskellige krydderier, fx chili, citrongræs, hvidløg, ingefær og alle mulige andre krydderier fra det asiatiske køkken. Det fåes både som rød, gul og grøn karrypasta – desuden findes også en panang-pasta og matsaman-pasta… De er alle skønne, men er noget forskelligt krydret (alle de nævnte kan altså godt bruges her i denne ret).

Hertil vil jeg servere fintsnittet kål, som lynsteges i kokosolie og smages til med soya (i stedet for salt)

hvidkaal-lynstegt

dsc_0746

 

 

Så er der mad til ca 4 portioner

2 Kommentarer

Spørgsmål, erfaringer og andre kommentarer modtages :-)