
De dage, hvor min bedre halvdel skal i nattevagt til aftenen, foretrækker han at sove temmelig længe om morgenen – for at slippe for at skulle ind og forsøge at sove i løbet af dagen… At jeg så ikke kan ligge så længe, tja… Så må jeg give mit til noget andet..
I dag fik jeg sat sidste hånd på værket på et par projekter – både kjolen til min mor og den, som en god veninde har bestilt… Skønt at få lukket dem, så jeg kan give mig i kast med nye projekter 😉
Da der endelig blev kom liv i den anden ende af huset, måtte vi bikse lidt morgenmad sammen – hvad har vi lige i køleskabet…. En peberfrugt, lidt hakket grønkål.. Hjemmerøget bacon (MUUUMMMSSSSS!!!!) og…. KUN 2 ÆG?!?! Nå – men som venner, vi dele…. Altså et lille, skaldet æg til hver.. Pyt, vi supplerer med lidt ekstra bacon – høhø..
Hvad skal min egentlig kalde sådan et måltid her… Det er jo nærmest bare æg og bacon.. med ost… igen… Men jeg kom sådan til at tænke på en indianer-kano (#flyvsketanker), da jeg stod med de halverede peberfrugter og puttede osten der.. Så derfor… Ost i kano – Bum!
Den her ret blev lidt drømt op, mens jeg gik og lavede det… Men opskriften, den får du her:
Ost i kano – med ET æg og bacon
Portionen rækker til 2 voksne
Ingredienser
- 1 (meget) stor snackpeber – eller 2 alm
- 2 spsk olivenolie
- et par drys salt
- ca. 75 g revet cheddar
- 2 spsk friskost
- 8 skiver bacon
- 1 lille løg
- ca. 50 g hakket grønkål
- 2 æg
- Kokosolie til stegning
Sådan
- Tænd ovnen på 225°C varmluft med grill
- Halver snackpeber, læg dem med indersiden opad på en bageplade beklædt med bagepapir
- Dryp med olivenolie, drys med salt og fordel cheddar ovenpå – top af med friskost
- Bages ca. 10 min i øverste halvdel af ovnen – tag dem ud, når uret bipper
- Steg bacon af på panden – tilsæt evt mere fedtstof
- Mens bacon steger, pilles et lille løg og skæres i strimler
- Når bacon er sprødstegt (eller hvordan man nu foretrækker sit bacon tilberedt), tages bacon af og løg kommer på panden – tilsæt evt mere fedtstof
- Jeg foretrækker bløde løg – når løgene er glasklare, tilsættes grønkål og der skrues godt op for varmen et par min.
- Løg og grønkål anrettes ovenpå peberfrugten med ost
- På panden slåes de to æg ud og der steges to spejlæg (jeg har sådan noget søde hjerte-silikoneforme, hvori man kan stege æg på panden #ebay )
- Læg bacon og løg oveni kanoen (altså den røde peber med grøntsagerne)
Så skal der bare serveres – det er da lidt lækkert, hvar?!
Velbekomme 😉
PSST: det er da lidt hyggeligt med sådan et hjertespejlæg, ikk?!
Spørgsmål, erfaringer og andre kommentarer modtages :-)