Ost i kano – med æg og bacon

De dage, hvor min bedre halvdel skal i nattevagt til aftenen, foretrækker han at sove temmelig længe om morgenen – for at slippe for at skulle ind og forsøge at sove i løbet af dagen… At jeg så ikke kan ligge så længe, tja… Så må jeg give mit til noget andet..

I dag fik jeg sat sidste hånd på værket på et par projekter – både kjolen til min mor og den, som en god veninde har bestilt… Skønt at få lukket dem, så jeg kan give mig i kast med nye projekter 😉

Da der endelig blev kom liv i den anden ende af huset, måtte vi bikse lidt morgenmad sammen – hvad har vi lige i køleskabet…. En peberfrugt, lidt hakket grønkål.. Hjemmerøget bacon (MUUUMMMSSSSS!!!!) og…. KUN 2 ÆG?!?! Nå – men som venner, vi dele…. Altså et lille, skaldet æg til hver.. Pyt, vi supplerer med lidt ekstra bacon – høhø..
Hvad skal min egentlig kalde sådan et måltid her… Det er jo nærmest bare æg og bacon.. med ost… igen… Men jeg kom sådan til at tænke på en indianer-kano (#flyvsketanker), da jeg stod med de halverede peberfrugter og puttede osten der.. Så derfor… Ost i kano – Bum!

Den her ret blev lidt drømt op, mens jeg gik og lavede det… Men opskriften, den får du her:

Ost i kano – med ET æg og bacon

Portionen rækker til 2 voksne

Ingredienser

 • 1 (meget) stor snackpeber – eller 2 alm
 • 2 spsk olivenolie
 • et par drys salt
 • ca. 75 g revet cheddar
 • 2 spsk friskost
 • 8 skiver bacon
 • 1 lille løg
 • ca. 50 g hakket grønkål
 • 2 æg
 • Kokosolie til stegning

Sådan

 • Tænd ovnen på 225°C varmluft med grill
 • Halver snackpeber, læg dem med indersiden opad på en bageplade beklædt med bagepapir
 • Dryp med olivenolie, drys med salt og fordel cheddar ovenpå – top af med friskost
 • Bages ca. 10 min i øverste halvdel af ovnen – tag dem ud, når uret bipper
 • Steg bacon af på panden – tilsæt evt mere fedtstof
 • Mens bacon steger, pilles et lille løg og skæres i strimler
 • Når bacon er sprødstegt (eller hvordan man nu foretrækker sit bacon tilberedt), tages bacon af og løg kommer på panden – tilsæt evt mere fedtstof
 • Jeg foretrækker bløde løg – når løgene er glasklare, tilsættes grønkål og der skrues godt op for varmen et par min.
 • Løg og grønkål anrettes ovenpå peberfrugten med ost
 • På panden slåes de to æg ud og der steges to spejlæg (jeg har sådan noget søde hjerte-silikoneforme, hvori man kan stege æg på panden #ebay )
 • Læg bacon og løg oveni kanoen (altså den røde peber med grøntsagerne)

Så skal der bare serveres – det er da lidt lækkert, hvar?!

 

Velbekomme 😉

PSST: det er da lidt hyggeligt med sådan et hjertespejlæg, ikk?!

Be the first to comment

Spørgsmål, erfaringer og andre kommentarer modtages :-)