Panini-brød

 

Paninibrød er en ad de brøderstatninger, som jeg nææææsten altid har i fryseren. Det er virkelig let af fiske et stykke op, give et par sek i mikroovnen og så kan man lave panini i kontaktgrillen i løbet af et øjeblik.

Hvis nogen skulle være i tvivl så er panini italiensk for toast (det er ikke helt sandt, høhø). Panini kan også kaldes en “grillet sandwich”, for det er jo reelt, hvad det er…

Madbanditten.dk har et ganske fint bud på et paninibrød også – jeg har bare tilpasset opskriften, så den passer til mit køkken (og lagervarer).

Her får du opskriften på en low-carb version af paninibrød, som kan bruges til mange forskellige ting.

Ingredienser

7 æg
200 g flødeost
50 g smeltet smør
3,5 dl pofiber
2 spsk loppefrøskaller
3 tsk bagepulver
en lille smule salt
1 spsk nigellafrø og en spsk sesamfrø til drys

 

Sådan
Pisk æg og flødeost til at homogen masse. Pisk det smeltede smør deri.
Bland de tørre ingredienser (undtaget frøene til drys) og pisk dem i dejen også. Lad hvile i ca. 10 min og brug så en fugtig dejskraber til at skrabe dejen ud på en bradepande, beklædt med bagepapir. Arealet af mine bageplader er ikke ret stort – portionen her rækker til en bageplade hjemme hos mig. Drys med sesam/nigellafrø og bag i 20-25 min i alm ovn ved 190 grader. Det plejer at passe i min ovn.

Når brødet er gyldent, tages det ud af ovnen og afkøles på en rist. Her efter skærer jeg det ud i 9 stykker og fryser dem ned.

Nemt, ikke?

Velbekomme…

Frøene til drys kan sagtens byttes med alle mulige andre – prøv fx med græskarkerne eller solsikkefrø – eller hvad med hakkede fennikelfrø? Det er vist kun fantasien, der sætter grænser…