
Det er bare rigtig sjældent at noget kommer til at lyde endnu mere lækkert, når det hedder noget med “FAT”… Men ikke desto mindre, så er denne pizzabund rigtig lækker… Og den kan faktisk godt blive rimelig sprød…
Jeg har tidligere lavet blomkålsbund – det smager også rigtig lækkert… Men den her er – for mig – den ultimative LCHF-pizzabund.
Opskriften får du liiiige her:
Fathead-pizzabund
Ingredienser
- 200 g ost (jeg brugte halv emmenthaler
og halv flødehavarti – for det havde jeg i køleskabet) - 2 spsk friskost
- 1 dl pofiber
- 1 æg
- ½ tsk salt (afhængig af hvilken ost man bruger, for den kan godt være salt i sig selv)
Sådan

- Tænd ovnen på 200 °C varmluft
- Riv osten på rivejern og smelt den med friskost i en gryde til massen er jævn
- Tag gryden af blusset og tilsæt pofiber, æg og salt
- Rør sammen til “dejen” har samlet sig
- Del i to og udrul mellem to stykker bagepapir – husk at smøre
det øverste med olivenolie, så slipper dejen lettere, når bunden
er rullet ud - Bag i ovnen i ca. 8 min
- Tag ud og læg det fyld på, som du ønsker
- Bag herefter pizzaen færdig – så alt osten er smeltet og blevet gylden i kanten
Min bund blev en liiiiille smule overbagt i den ene side – så jeg er stadig gal på min ovn – GRRR!
Forslag til topping
- Den hjemmelavede ketchup, en håndfuld revet ost, 1 pk skinkestrimler (af mystisk herkomst*), ½ ds cocktailpølser, nogle skiver spegepølse (jeg brugte sønderjysk, fordi jeg ikke havde pepperoni) og oregano
- Den hjemmelavede ketchup, en håndfuld revet ost, ½ pk skivet bacon, ½ ds cocktailpølser, en håndfuld majs, et lille, bitte løg i strimler og oregano
Skal du mon have pizza snart igen??
Mon ikke – i så fald…
Velbekomme
Spørgsmål, erfaringer og andre kommentarer modtages :-)