Pizza-omelet

Ideen her kan du bruge både morgen, middag og aften….
Men tænk lige over det her: Morgenmad, der smager af pizza – ja, hvorfor ikke. Og så samtidig oprydning af, hva’ vi har i grøntsagsskuffen – se, det er ren WIN-WIN.

Vi er jo selvforsynende med æg – yupyup, små hønsegokker i haven, det er bare smadder-hyggeligt. Selv jeg er, truth to be told – en liiiiille smule ræd for det. Totalt irrationelt, det ved jeg godt. Jeg er heller ikke særlig begejstret for at blive “overfløjet” af fugle ude i “den vilde danske natur”… Men helt ærligt – prøv lige at se, hvor forsvindende små hovedet, der der flapre-pip-dyr har, i forhold til deres kroppe. Der kan sørme ikke være plads til meget hjerne – hvem hulen ville sætte sig op i et fly, hvor piloten havde et hoved, der var så bette? Nope, not me…
Jeg stoler simpelthen ikke nok på fuglenes flyveegenskaber til, at jeg ikke dukker mig, når der kommer en stor og vanvittigt intimiderende gråspurv flyvende i min retning!

Uh ha, det var sørme godt at få det fra hjerte – det lettede – høhø…

Nå, det var jo egentlig ikke min irrationelle frygt for fugle, som I ledte efter en beskrivelse af – det var jo egentlig pizza-omeletten. Så snup den lige her:

Pizza-omelet med grønt a la hva vi har

pr. pers.

Ingredienser

  • 2-3 æg
  • 2 gode, tykke skiver bacon
  • 1 lille håndfuld ost
  • 3-4 spsk sukkerfri ketchup
  • 1-2 håndfulde grønt a la hva vi har (vi havde squash, rød og gul peber og løg)
  • kokosolie eller svinefedt til stegning

Sådan

  • Varm en stegepande op, smelt fedtstof og steg bacon – tag det af og læg på fedtsugende papir
  • Steg så grøntsagerne – ret hårdt – de skal ikke steges til ukendelighed, men stadig have en smule bid – tag af panden og læg til siden
  • Pisk æggene sammen – ikke alt for hårdt og længe, så slår man teksturen i ægget sammen – så hellere at hvide og blomme ikke er 100% emulgeret – hæld æggemassen på panden og lad den stege
    (TIP: Jeg lægger gerne låg på (eller alufolie) et minuts tid eller to, så overfladen på omeletten er knapt så fugtig og bunden har mindre risiko for at branke, inden overfladen stivner)
  • Smør med ketchup og drys ost på
  • Herefter fordeles grøntsager og bacon ovenpå – inden servering kan der drysses med lidt oregano for at få den sidste pizza-smag i hus 😉

Så er der vist kun tilbage at sige: Så er der serveret og

Velbekomme 🙂

Be the first to comment

Spørgsmål, erfaringer og andre kommentarer modtages :-)