Rugbrød – LCHF-style

Nej nej nej – når du spiser LCHF, kan du AAAALDRIG mere få et lækkert anrettet stykke smørrebrød… Hmmmmmm… Altså… For det første, så tror jeg ikke, at en enkelt skive rugbrød vælter hele verden – min bedre halvdel og jeg mødtes fx med svigermekanikken på DUUS i Aalborg  i sidste uge og både han og jeg lever da endnu, trods indtagelse af en absurt lækker frokostplatte med 2 halve skiver rugbrød. For det andet – jeg laver sgi bare mit eget rugbrød, for så ved jeg lige præcis, hvad der er i. Så er vi ude over det der med gluten, mel og sukker – yay…

Så derfor – here goes…

Fruens opskrift på hjemmelavet rugbrød:

Ingredienser

1½ dl græskarkernerdsc_0316
1 dl solsikkekerner (malet til mel i kaffemøllen)
1 dl hele solsikkekerner
1 dl hørfrø (malet til mel i kaffemøllen)
1 dl sesam
1 dl pofiber
½ dl loppefrøskaller/HUSK (hvis du bruger fiberHUSK, skal du kun bruge halvdelen)
2 tsk bagepulver

120 g fuldfed flødeost natureldsc_0317
1 spsk mayo
2 spsk græsk yoghurt 10 % (eller andet syrnet mælkeprodukt)
140 g fintrevet skæreost (jeg havde en rest af hhv. gouda og emmenthaler, men andet kan også bruges)
4 æg

Sådan

 • Tænd ovnen på 220 °C alm varme
 • Bland de tørre dele i en skål
 • Pisk de våde sammen i en anden skål
 • Hæld de tørre ingredienser over i de våde og rør sammendsc_0323
 • Hæld massen i en rugbrødsform – jeg har en silikoneform som kan rumme 1L – den passe liiiige præcis til denne mængde
 • Sæt rugbrødet i ovnen og bag 10 min ved 220 grader
 • Sænk temperaturen til 175 °C og bag videre i ca. 40 min til brødet er færdig.
 • Lad afkøle i formen, under klæde i en god times tid og tag så brødet ud og afkøl helt

Jeg skærer brødet i skiver, når det er koldt og lægger i fryseren med mellemlægspapir mellem skiverne – så er det let at tage en skive eller to op, når der er brug for det.

3 Kommentarer

 1. Hej Line
  Jeg ved simpelthen ikke, hvad jeg gør galt. Nu har jeg lavet dit rugbrød 3 gange, og det hæver aldrig for mig. Det smager godt. Måske mangler der lidt salt i… Men det med at det ikke hæver og bliver ligeså flot som dit, det irriterer mig. Dejen er meget fast. Ikke?
  Har du et godt råd?

  Med venlig hilsen Lene

 2. Tror du jeg kan kværne sesamfrøene til mel i stedet for hørfrøene, eller skifte hørfrøene ud med kværnet chiafrø?
  Jeg bryder mig ikke om smagen af kværnet hørfrø i bagværk, men synes det er godt med dem hele.

  • Hørfrø har den egenskab, at de gelerer – altså at de laver en gele-masse, når de kommer i kontakt med vand.. Præcis ligesom chiafrø – derfor synes jeg at du skal bruge kværnede chiafrø, hvis du vil erstatte hørfrø. Deres “bageegenskaber” er næsten de samme, nemlig 🙂
   God fornøjelse – lad mig høre, hvordan det går..

2 Trackbacks / Pingbacks

 1. Flade grøntsagsbrød – Fruens Fede Liv
 2. Sylte – Fruens Fede Liv

Spørgsmål, erfaringer og andre kommentarer modtages :-)