Rundstykker

Så giver vi den sørme lige et skud med at lave rundstykker. Stærkt inspireret af et link fra Xenia‘s blog, som Mette sendte til mig (altså Mette fra Mette og Søren, som vi følger under “Ny med LCHF”). Den oprindelige opskrift indeholder både alm mandelmel og cremefraishe – og jeg havde selvfølgelig ingen af delene på lager. Xenia’s opskrift giver nogle meget flotte, lyse rundstykker, idet de er lavet af fintmalede, smuttede mandler. Min opskrift indeholder bl.a hasselnødder, som ikke er afskallede og derfor ser de nok mere grove/rustikke ud – men det har jo også heddet sig i maaange år, at vi skal vælge de grove, frem for de hvide rundstykker – hihi…

Jeg takker Mette for tippet, som gav mig inspiration til denne omgang rundstykker… Så….

Her får du altså den fede frues

Rundstykker

10-12 stk

Ingredienser

  • 4 æg
  • 4 dl græsk yoghurt 10 %
  • 60 g smeltet smør
  • 1½ dl hasselnøddemel (alm hasselnødder, som er malet til mel i foodprocessoren)
  • 1½ dl blandede kerner malet til mel (jeg ryddede ud i skufferne – denne blanding er af fx hørfrø, sesam, solsikke og græskarkerner – og et par tsk chiafrø)
  • 3 dl pofiber
  • 4 spsk loppefrøskaller
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt

æg og birkes til pensling og drys

Sådan

  • Tænd ovnen på 200 °C alm. over/undervarme
  • Pisk æg og græsk yoghurt grundigt sammen
  • Hæld det smeltede smør deri og pisk videre
  • Bland de tørre ingredienser og rør dem i æggeblandingen
  • Lad dejen hvile i 10 min, så fibrene suger væske og dejen samles
  • Med “form-frikadeller-metoden” med en våd spsk og en fugtig hånd, formes 10-12 rundstykker, som sættes på en bageplade beklædt med bagepapir
  • Pensl med sammenpisket æg og drys med birkes (eller sesam, chia eller noget helt fjerde)
  • Rids med en skarp kniv oveni – jeg lavede to snit, så der blev et rudemønster, når rundstykkerne hæver op i ovnen
  • Bag midt i ovnen i 15-20 min.
  • Køl let af og server med masser af koldt smør (og måske en skive god ost)

MUMS!!!!

 

Kan jeg bytte det med dét????

Oprindeligt var opskriften med mandelmel og ikke hasselnøddemel og kerne-mel. Så har du mandelmel, kan du sagtens erstatte 1½ dl hasselnøddemel og 1½ dl kernemel med 3 dl mandelmel.
Desuden kan græsk yoghurt erstattes med andet surmælksprodukt (hvad du har i køleskabet – fx skyr, cremefraishe eller lignende).
Loppefrøskaller er alm grøn husk – og kan erstattes med den gule. Hvis du bruger fiberhusk/gul husk, skal du kun bruge 2 spsk i stedet for de 4 som er angivet i opskriften 🙂

 

Velbekomme…

Be the first to comment

Spørgsmål, erfaringer og andre kommentarer modtages :-)