Shish kebab med lam

I anledningen af påsken, har jeg været ved at eksperimentere med lammekebabser og i den forbindelse indhentede jeg prøvekaniner i form af mor og søster.

For at bryde lidt med den traditionelle påskefrokost, lavede jeg en slags påsketapas i stedet – ved ikke helt om det egentlig er en “ting”, påsketapas, men det gik rent hjem her i udkantsdanmark.

Jeg synes, at hakket lammekød er afsindigt dyrt, så min lammekebab – eller shish kebab – blev fremstillet ved at indkøbe en lammekølle på 1,6 kg, som udbenes og hakkes i kødhakker. Der blev 1,2 kg fars ialt.

Skal du også prøve at lave hjemmelavet Shish kebab, så får du da lige opskriften her:

Shish kebab

Ingredienser

  • 500 g hakket lam
  • 1 revet løg
  • 1 æg
  • ½ tsk kanel
  • 2-3 gode spsk kebabkrydderi fra Kilic (bestående af paprika, basilikum, rosmarin, persille, chili, timian, løgpulver)
  • Salt/peber
  • Kokosolie til stegning

Sådan

  • Læg 8 spyd i vand
  • Bland alle ingredienserne i en skål og rør farsen godt sammen
  • Del farsen i 16, klip spydene over i halve og form farsen omkring spydet
  • Lad kebabserne lægge på køl i mindst 30 min
  • Steg kebab i kokosolie på en god, varm pande til de er gennemstegt

Jeg serverede kebaben med hjemmelavet tzatziki.

Så er der vist kun tilbage at sige

Velbekomme 🙂

Be the first to comment

Spørgsmål, erfaringer og andre kommentarer modtages :-)