Side-dish med svampe og grønkål

Til bøffen (den der, som jeg pralede med i går) fik vi da også lidt lunt tilbehør… Jeg er vild med svampe i de fleste afskygninger, så derfor bruger jeg dem så snart som jeg kan komme afsted med det. For et stykke tid siden var der bud på de store, lækre porto bello svampe og så røg der sådan nogle stykker i kurven. Der var tilfældigvis lige et par stykker tilbage i bakken, som jeg kunne bruge som tilbehør. Lidt utraditionelt, men jeg valgte at skære dem i tern, for det passede bedst til det, jeg ville med dem den dag.

Lynhurtig side-dish, der gør sig virkelig godt til en lækker, medium-rare stegt steak, et stykke fisk eller bare fordi man er vild med svampe – opskriften får du såmen lige her:

Side-dish med svampe og grønkål

pr. pers.

Ingredienser

  • 1 stk porto bello svamp i tern
  • 1 grønkålsblad – revet fra stokken og fint hakket
  • ½ forårsløg – fint hakket
  • 1 spsk smør
  • 1 tsk citronsaft
  • Salt/peber

Sådan

  • Tænd stegepanden (eller wokken på gasgrillen) – lad den blive ret varm, inden du kommer fedtstof på, det må nemlig ikke branke alt for meget
  • Steg svampen i smør ved ret hård varme for at få en smule stegeflade på svampen – når den er næsten færdig, tilsættes citronsaft og resten af ingredienserne
  • Steg hurtigt igennem og smag til med salt/peber og evt lidt mere citron, hvis man ønsker tilbehøret mere syrligt

Så mangler vi jo bare at dække bord

Velbekomme 🙂

 

Be the first to comment

Spørgsmål, erfaringer og andre kommentarer modtages :-)