Smørkogte jordskokker

Jeg så en udsendelse med Brdr. Price for et par uger siden. De lavede smørKOGTE kartofler – JÆS, de kogte kartofler i ren SMØR… Lyder det lige fristende, eller hvad…. Det synes jeg i hvert fald. Men idet, jeg helst ikke indtager den mængde stivelse, som kartofler indeholder. Så, hvad gør en klog?!?! Bum bum… Ja, jeg ved det faktisk ikke, men jeg valgte at gå i haven og hente en håndfuld jordskokker.
Skæbnen vil nemlig, at der SKAL være jordskokker i vores have. For 3 år siden stoppede vi 10 spirrede jordskokker i jorden og vi får åbenbart aldrig allesammen op, for vi har haft jordskokker hvert år lige siden – men det klager vi da ikke over. Håber ikke, at jeg bliver træt af dem, for jeg tror ALDRIG vi slipper af med dem… Nå, den tid, den sorg…

MEN – smørkogte jordskokker.. Den opskrift kan du snuppe lige her… Vær så artig 😉

Smørkogte jordskokker

Ingredienser

2 personer

  • 200 g jordskokker
  • 200 g smør (eller ghee)
  • Flagesalt til drys

Sådan

  • Skrub/rens jordskokkerne – jeg knækkede dem i lidt mindre stykker, så de havde ca samme størrelse, men også med så meget “intakt overflade” som muligt
  • Smelt smørret forsigtigt i en lille gryde sammen med jordskokkerne – smørret må ikke branke, kun lige små-syde/boble
  • Lad jordskokkerne koge i smørret (4-5/9 varmetrin) i 10-15 min – afhængig af størrelse – indtil de er møre
  • Fisk jordskokkerne forsigtigt op og over i en skål og drys med flagesalt (jaja, det er saltsnobberi, men det ser altså bare rigtig flot ud at servere en skål med synlige saltflager

Så skal der serveres

Velbekomme 😉

Be the first to comment

Spørgsmål, erfaringer og andre kommentarer modtages :-)