Vi kender jo allesammen bounty-bars. Desværre indeholder de rå mængder sukker (måske er det derfor de smager så godt?!?)
Men det er faktisk ganske enkelt at lave dem selv – endda helt uden sukker (og mælkeprodukt). Opskriften er møg-simpel og du får den her. Måske kunne den være et godt bud på lidt julekonfekt, for julen nærmer sig da vist også med faretruende, hastige skridt…
Ingredienser:
2 spsk kokosolie
2 dl kokosmælk (jeg bruger helst extra creamy fra santa maria hertil – den er lidt federe i konsistensen)
200 g kokosmel – altså den helt almindelige revet kokos, som fås overalt
1 spsk sukrin (eller suvida)
1 tsk vaniljepulver
150-200 g chokolade til overtræk (mindst 70 %, men gerne højere)
Sådan:
- Smelt kokosolien ved middel varme i en tykbundet gryde og
tilsæt kokosmælk, sukrin og vaniljepulver.Lad det koge let sammen til en ensartet masse (det må ikke få for meget varme, da kokos vil karamelliserer og give en forkert/let branket smag)
- Tilsæt kokosmel og bland godt
- Afkøl i køleskabet i en god times tid – eller længere
- Tril kugler – jeg får ca. 20 stk, men det afhænger jo af størrelsen
- Put kuglerne i fryseren i 20 min
- Imens smelter du chokoladen over vandbad
- Overtræk kuglerne med chokolade vha. 2 gafler
- Lag kuglerne på et stykke bagepapir og afkøl i køleskab til chokoladen er stivnet
- Læg i en beholder (kagedåse adskilt af mellemlægspapir, en tupperware eller andet egnet) og opbevar i køleskabet.