Bountykugler

Vi kender jo allesammen bounty-bars. Desværre indeholder de rå mængder sukker (måske er det derfor de smager så godt?!?)
Men det er faktisk ganske enkelt at lave dem selv – endda helt uden sukker (og mælkeprodukt). Opskriften er møg-simpel og du får den her. Måske kunne den være et godt bud på lidt julekonfekt, for julen nærmer sig da vist også med faretruende, hastige skridt…

Ingredienser:

2 spsk kokosolie
2 dl kokosmælk (jeg bruger helst extra creamy fra santa maria hertil – den er lidt federe i konsistensen)
200 g kokosmel – altså den helt almindelige revet kokos, som fås overalt
1 spsk sukrin (eller suvida)
1 tsk vaniljepulver
150-200 g chokolade til overtræk (mindst 70 %, men gerne højere)

Sådan:

  • Smelt kokosolien ved middel varme i en tykbundet gryde og
    tilsæt kokosmælk, sukrin og vaniljepulver.20160214_225430 Lad det koge let sammen til en ensartet masse (det må ikke få for meget varme, da kokos vil karamelliserer og give en forkert/let branket smag)
  • Tilsæt kokosmel og bland godt
  • Afkøl i køleskabet i en god times tid – eller længere
  • Tril kugler – jeg får ca. 20 stk, men det afhænger jo af størrelsen
  • Put kuglerne i fryseren i 20 min
  • Imens smelter du chokoladen over vandbad
  • Overtræk kuglerne med chokolade vha. 2 gafler
  • Lag kuglerne på et stykke bagepapir og afkøl i køleskab til chokoladen er stivnet
  • Læg i en beholder (kagedåse adskilt af mellemlægspapir, en tupperware eller andet egnet) og opbevar i køleskabet.