Sød olie-eddikedressing med ravigotte

Førhen har jeg ofte lavet dressing med honning og sennep – og det smager jo tosse-godt.. Men efter at have konverteret til en helt anden kostreligion næææææsten uden kulhydrater og særligt sukker, bruger jeg ikke længere honning. Til gengæld bruger jeg FiberSirup – det smager ikke af honning, men det søder dejligt.

Skulle du være i den situation, at du aldrig tidligere har brugt ravigotte og ikke kender til den, så kan jeg kun sige – afsted i Meny med dig… For det smager bare sk*** godt til rigtig mange ting. Det er en krydret og lidt stærk sennepssauce/dressing, som er helt forrygende som et lille indspark i en ellers “mat” ret… Fx i den hvide sauce til hamburgerryggen eller sammen med pickles og ovenpå røget filet på et stykke smørrebrød.. Få lige fat i sådan en, hvar?! Den indeholder en meget lille mængde sukker – men i de mængder, som jeg bruger, så er det altså så godt som ingenting… Så den er som regel en del af dip og dyppelse-sortimentet i køleskabet…

For et stykke tid siden fik vi venligst udlånt 2 lækre unger, som Kiddo og jeg inviterede med i køkkenet. Den dag lavede vi bl.a. Truntes Spidskålssalat – og det var viiiilldt godt! Den kan selvfølgelig spises både med og uden dressing. Denne dressing klæder den bare super godt – lidt sød, lidt stærk og lidt sur – lækkert..

Opskriften – den er sgi lidt svævende.. For det afhænger meget af, hvem der skal spise den og hvad vi skal have dertil. Dressingen skal jo ikke stjæle hele opmærksomheden i et måltid… Men du får et bud på en variation lige her:

Sød/sur olie-eddikedressing med ravigotte

Ingredienser

  • 1 tsk FiberSirup Gold
  • ½ tsk ravigotte-sauce (den indeholder en minimal mængde sukker, men det går an)
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 8 spsk olivenolie
  • Salt/peber

Sådan

  • Hæld alle ingredienser i en skål
  • Bland med en gaffel, så sirup og ravigottesauce opløses
  • Servér

Det er saf’suseme nemt…

Bruger du den i en kålsalat, kan man med fordel kramme dressingen ind i kålen – kålen vil så “tilberedes” en smule af syren fra eddiken og bliver derfor mørnet en lillebitte smule..

Velbekomme