Syndigt lækker chokolademousse

Til alle chokoladeelskere i verden – vær så god:

Verdens lækreste, luftige, fuld-knald-på-chokoladesmag chokolade-mousse!!!!

I går havde vi gæster – et vennepar, som vi gerne inviterer til god mad og en god omgang spil – i går stod den på Alias. Der blev grinet, så tårerne sprang fra øjnene og mavemusklerne kom på overarbejde – og der er selvfølgelig taget nogle afsindigt “fine” billeder af undertegnede….. Meeeen jeg vælger nu at skåne jer for dem i håb om at se jer igen her på bloggen 😉 høhø

Til dessert valgte jeg så at lave denne chokolademousse. Egentlig har jeg jo ikke lavet meget om i opskriften i forhold til almindelige opskrifter – jo, altså jeg har brugt en lille smule sukrin flormelis i stedet for sukker. Og så er chokoladen selvfølgelig 86 % – liiige der vælger jeg altså ikke at gå på kompromis for at undgå sukker. Man kan jo godt købe sukkerfri chokolade, der er bare det lille bitte “men”, at det smager ganske forfærdeligt – i hvert fald i min mund. Så jeg vælger bare en chokolade med MEGET højt kakaoindhold – livet er simpelthen for kort til dårlig chokolade.

Syndigt lækker chokolade-mousse

Ca 4 portioner (eller 6, hvis man er lidt nærig med desserten 😉 eller bare har spist gæsterne godt af inden)

Ingredienser

  • 2½ dl fløde
  • 120 g chokolade (mindst 70 % – jeg brugte 86 %)
  • 3 æg – delt i hvider og blommer
  • 1 god spsk sukrin flormelis
  • 1 knsp salt
  • 1 tsk vaniljepulver

Sådan

  • Smelt chokoladen over vandbad
  • Pisk æggeblommer lyse og luftige med vanilje og sukrin (jeg bruger flormelisversionen, fordi jeg synes, at sukrin er temmelig svært at få HELT opløst, og så vil man komme til at sidde med knasende sukkerkorn – ikk så lækkert, synes jeg)
  • Pisk hvider stive med en knsp salt – ikke for meget, men saltet fremhæver altså alligevel chokoladesmagen så meget, at det er helt utroligt
  • Pisk fløden til let og luftig skum
  • Når chokoladen er smeltet og let svalet, kommes ca ¼ af æggesnapsen deri og vendes sammen til en ensartet masse – tilsæt herefter chokoladen til resten af æggesnapsen
  • Vend så fløden i med let hånd
  • Til sidst vendes hviderne i
  • Jeg puttede hele portionen i en sprøjtepose med en stor stjernetyl og sprøjtede det ud i portionsglas og lod det stå på køl i 4 timer, så den sætter sig (kan sagtens laves dagen i forvejen)
  • Ved anretning fik den lige en klat flødeskum, lidt hakket pistacienødder og lidt kakaonips.

Det er da en dessert, der er til at overskue at lave.

Velbekomme 🙂

Be the first to comment

Spørgsmål, erfaringer og andre kommentarer modtages :-)