Uge 2 – fuld fart fremad

Hos Søren og Mette går det rigtig godt – faktisk enormt godt. De startede jo op med LCHF lige efter nytår – primært med vægttab som motivation. Skal vi lige prøve at se, hvordan det går nu her efter kun 14 dage….

 

Dato Mette Søren Bemærkning/ Humør
1/1-17 123,4 159,2 Føler sig tyk men er topmotiveret til vægttab.
14/1-17 118,4 149,3 Vi føler os meget motiveret efter det store vægttab og velvære i kroppen.

 

Mette har tabt 5 kg på 14 dage og Søren har allerede smidt 9,9 kg – det er dælme da lidt vildt. Hatten af for jer – I er bare sk*** go’e 🙂

Jeg har jo fået lov til at stille nogle spørgsmål til Søren og Mette, så vi kan følge med i, hvordan det går og måske lure nogle tricks af. Denne uges spørgeskema som jeg har fået retur her i weekenden, ser således ud:

Spørgeskema
Uge 2

Hvad er status på jeres nye livsstil? Er I ”faldet i” sommetider?

Status er at det går fantastisk med vores livsstil. Vi er faktisk ikke faldet i en eneste gang. Vi har spist  lidt flæskesvær et par gange om aftenen, men det er jo også ok.

 

Hvordan går det med at spotte ”skjult sukker” (fx korn, grøntsager, som ikke er LCHF-venlige gr. højt kulhydratindhold) ?

Vi øver i det med skjult sukker for hold op hvor det gemmer sig mange mærkelige steder. F.eks solsikkekerner og kogt hamburgerryg. Det havde jeg ikke lige set. Jeg bruger lifesum den hjælper med at spotte sukker og andre ”grimme” ting. 

 

Hvordan går det med maverne? Og hvad med resten af kroppen og psyken – er der ændringer i det hele taget siden I skiftede livsstil?

Mettes mave har det helt fint med det nye mad og der er en god følelse i kroppen og psyken er total ovenpå, det føles rigtig godt.
Sørens mave er lidt mere ustabil, mest ret lind men ellers normal. Resten af kroppen og psyken har det fint.

 

Hvad siger jeres familier, venner og bekendte til at I laver sådan om på jeres livsstil? Har det nogen konsekvenser/indflydelse på jeres tanker, valg mv i forhold til dem?

Vi har 5 næsten voksne børn og 3 svigersønner og de kender til livsstils ændringen og bakker meget op om det. De spiser gerne vores mad og ellers supplerer vi med lidt kartofler, ris eller pasta til dem.

Venner har vi ikke rigtig nået at introducere for det endnu. Søren var i klubben en dag og de kunne da ikke forstå at han ikke skulle have en øl. Men det må de vænne sig til.

 

Er der noget, som I savner og har svært ved at undvære fra jeres ”gamle liv”?

Nej det har der ikke været endnu, vi får en masse lækkert mad og føler os mætte hele tiden, så det når ikke at komme til savn af noget.

 

Er de ikke bare vildt cool?
Og er jeg mon den eneste, som er spændt på at se, hvordan deres mål ser ud til d. 1/2???

Søren og Mette har, som jeg nævnte tidligere, primært vægttab som mål og motivation, da de valgte at lægge livsstilen om. Personligt har jeg ikke særlig meget tiltro til den der badevægt – den siger intet om, hvordan mennesket, der står på den, egentlig har det. Min badevægt bliver ikke brugt særlig ofte – nok mest fordi min vægt egentlig er meget stabil, men vel også fordi jeg ikke er igang med et vægttab. Når det er sagt, så skal jeg også nok kravle ned fra min høje hest – jeg har jo selv været temmelig overvægtig for år tilbage. Og jeg kan safsuseme godt huske, hvor fedt det var at stå op på vægten og kunne se i rene tal, at “kuren” hjælper og det går den rette vej. Jeg tror i høj grad, at det handler om at finde ud af, hvad man er motiveret af, og holde fast i det. Jeg er vist mest motiveret af, at jeg er sluppet af med rigtig mange smerter – jeg døjede meget med led-smerter i det meste af kroppen. Men de er gået noget i sig selv efter jeg skiftede til LCHF – heldigvis 🙂

Mette gav os jo lige et lille fif – hun bruger Lifesum (en app til mobilen) til at spotte skjult sukker. Rigtig meget kød – særlig røgvarer – er tilsat sukker. Det mørner og modner kødet. Det er heldigvis i meget små mængder, så den samlede mængde kulhydrat er ret lille. Jeg var også temmelig overrasket over, at der var sukker i så mange fødevarer. Har I læst indlægget fra i sommer om Sukker-Detektiven? Der gennemgår vi nogle af de navne, som sukker også har…

Jeg er rigtig spændt på, hvordan det går hos Søren og Mette i næste uge – kigger du mon også med?

 

Be the first to comment

Spørgsmål, erfaringer og andre kommentarer modtages :-)