Uge 3 – og ingen synd eller sukkertrang

Mette og Søren har nu været igang med at omlægge deres livsstil til LCHF siden d. 2. januar. Det er bare gået forrygende – jeg er virkelig imponeret.

 

Særligt Søren har haft problemer med maven – det er ikke atypisk at maven reagerer, når man pludselig vender helt op og ned på sine kostvaner – hvordan går det mon med den..
Mette havde ikke tabt sig helt så meget, som hun havde håbet på ved sidste vejning, selvom hun har holdt sig 100 % på LCHF-vejens smalle sti – gad vide, hvordan det ser ud med vægten i denne uge?

 

 

Spørgeskema
Uge 3

Vi har ikke haft meget kontakt i denne uge – jeg har været meget hængt op af arbejde og jeg har ikke fået så mange spørgsmål.

Hvad er status hos jer?

Status er at det kører rigtig godt stadig med kosten. Vi har prøvet en masse lækkert mad, bla.

Brændende kærlighed med selleri/blomkålsmos, uhmmm.

Vi har også bagt rugbrødet fra din hjemmeside, den er lækker.

Her lørdag morgen fik vi rundstykker – selvfølgelig LCHF

 

Kan jeg mon tolke de færre spørgsmål som, at I er ved at have noget mere styr på ”må vi spise det, og må vi spise det?”?

Ja jeg vil mene vi er ved at have nogenlunde styr på det. Jeg har ind imellem stadig nogle spørgsmål

bla. Hvad sker der med mig hvis jeg spiser ½ appelsin ? og efter dit svar valgte jeg at lade være.

Vi prøver en masse forskeligt og er ikke kørt træt i det endnu overhovedet.

3 uger med LCHF og så har I allerede ret godt fat i grundprincipperne – I kører bare derudaf 🙂

 

Mette – din mave har ikke rigtig brokket sig.. Men hvad med Søren’s?

Min mave gik lidt amok efter en tur på Jensen bøfhus sidste lørdag hvor jeg fik salatbar og ben. Men

ellers er den superfin. Sørens mave er også blevet ok nu, så det er dejligt.

Bum bum, Mette – mon det er sukkerindholdet i den marinade, som de bruger på benene? Den indeholder nemlig rå mængder farin for at kunne karamellisere så flot… 

 

Hvor/i hvilke fødevarer/produkter har I fundet sukker, hvor I er blevet allermest overrasket over det?

Kogt hamburgerryg, færdige gråsten salater, solsikkekerner

I de fleste røgvarer bruges sukker til at starte en modningsproces. Det er heldigvis i ret små mængder. Men sukker – det finder vi bare alle vejne. I færdigsalater bruges sukker selvfølgelig til smag – men også for at stabilisere dressingen, så det ikke så let bliver tyndtflydende. Alternativt kan man lave det selv – eller overleve med den mængde sukker, som industrien mener vi skal have 😉 hihi

 

Hvordan går det med motivationen? Gør I noget særligt, for at holde den oppe?

Det har ikke rigtig været nødvendigt endnu, men dejligt vi er 2 om det. Så vi kan støtte hinanden og

spise det samme.

Vi træner i fitness 2 -3 gange om ugen og svømmer 1 gang. Det giver også motivation til at holde

kosten iorden. Vægttabet er selvfølgelig også en stor del.

 

Hvad med sukker-trangen hos jer? Og de der light sodavand/saftevand, som særlig Søren har været glad for?

Sukkertrangen er faktisk væk hos os begge, men i går havde vi besøg af en nevø og tog i Kvickly for at

købe bland selv slik til ham. Det var en udfordring for Søren da det var hans absolut yndlings slik før

LCHF. Så han gik ud i bilen mens vi blandede slik – men han klarede det..

Light sodavand er nede på 1 ds pr dag og saftevand på ca ½ liter. Og det er kun 1/3 del af det

sædvanlige.

 

Giga high-five til Mette og Søren herfra…

Jeg kan godt følge Søren i, at det er bedst at vente i bilen, når de andre skal købe bland selv slik – puha, der har jeg sørme også et par issues (læs: jeg tømmer hylderne komma-komplet!!!!)
Dertil vil jeg så sige, at det bliver lettere og lettere – nu er det knapt 1½ år siden jeg slog helt væk fra sukker, men derfor har jeg stadig lyst til noget hygge-snask af og til.. Men hvem siger også, at det ikke kan lade sig gøre????

Og når jeg nu laver crepes med is og syltetøj – tja, så er der altså ikke nogen, der klager – høhø…

Til mine crepes serverer jeg fx hjemmekogt marmelade (jordbær-sylt) og en god skefuld vanilje-is… Isen laver jeg også selv – jeg har en ismaskine med kompressor til formålet og jeg er meget godt tilfreds med den, hihi. Men man kan sagtens lave den uden sådan en. Bare brug sukrin flormelis i stedet for sukker. Jeg bruger sukrin flormelis, fordi det er lettere at opløse i æggesnapsen. Sukrin gold, som jeg ellers bruger til stort set alt andet, som skal sødes, har rigtig svært ved at opløses helt – derfor vil man sidde og knåse små sukker-korn. Og så lækkert er det bare heller ikke…

 

Skal vi egentlig ikke lige se, hvordan det går med vægten hos Søren og Mette????

 

Dato M S Bemærkning/ Humør
2/1-17 123,4 159,2 Føler sig tyk men er topmotiveret til vægttab.
14/1-17 118,4 149,3 Vi føler os meget motiveret efter det store vægttab og velvære i kroppen.
21/1-17 116,7 147,8 Søren er lidt øv over det lille vægttab, men ellers er humøret godt

Ja, Søren – han har jo bare haft en fuldstændig forrygende start på vægttab i det her kostomlægnings/livsstilsændrings-forløb. Under “normale omstændigheder”, hvis sådanne tilstande findes, så er det “normalt” at have et stabilt vægttab på ½-1 kg om ugen… Når Søren taber sig så utrolig meget til at begynde med, så handler det jo ofte om væske. Sørens “første” vægttab, så at sige, kan meget vel stamme fra væske, som er bundet til den kulhydratrige kost, som Søren og Mette førhen har levet af. 1 g kulhydrat kan binde op til 4 g væske – matematikken er enkel – har du 1 g kulhydrat lagret, kan det binde 4 g vand/væske… Og det væske sidder ofte i/omkring maven… Så Søren – jeg er VIRKELIG spændt på, hvad dit taljemål siger d. 1/2-17… Der vil vi få syn for sagen – om teorierne er korrekte, om at vi binder væske til kulhydrat og at fedt faktisk ikke er så farligt endda – så længe det kommer i dets naturlige form, så vidt muligt…

Be the first to comment

Spørgsmål, erfaringer og andre kommentarer modtages :-)