Uge 5 – Status hos Mette og Søren

Nu er det over en måned siden, at Søren og Mette startede med LCHF-kost. De er begge meget glade for deres nye livsstil – deres primære motivation var vægttab, så skal vi prøve at se, hvordan det går med den?

Dato Mette Søren
1/1-17 123,4 kg 159,2 kg
14/1-17 118,4 kg 149,3 kg
21/1-17 116,7 kg 147,8 kg
28/1-17 115,6 kg 146,7 kg
4/2-17 114,9 kg 144,2 kg

Mette har tabt 8,5 kg og Søren har allerede tabt hele 15 kg  i løbet af bare 5 uger – det er simpelthen for vildt… Men også lidt snyd, at kvinder taber sig langsommere end mænd. Hihi…

Lad os se på, hvordan det går hjemme hos Søren og Mette – om de er stødt på udfordringer eller om alt bare kører på skinner…

Spørgeskema
Uge 5

Jeg kan mærke, at I er virkelig motiverede for at holde jer til LCHF-principperne. Hvilke faktorer har været særligt medvirkende til, at I klarer det så flot? Hvad her I gjort selv, hvilke udefrakommende påvirkninger eller andet, tænker I har haft indflydelse her i jeres opstart?

Vi er virkelig motiverede som du skriver, vi fik en god start fordi du hjalp os i gang. Tror det havde en stor indflydelse for at vi kom så godt i gang og derved fik dræbt sukkermonstret så hurtigt.

Vi hjælper hinanden meget og holder hinanden oppe, men indtil nu har det ikke været svært fordi blodsukkeret er så stabilt.

Der er mange, som oplever både fysiske og psykiske ændringer, når de sænker indtaget af letomsættelige kulhydrater – har I mærket nogen forskel?

Jeg har ikke været ligeså træt de sidste 3 uger, den første uge var svært at komme igennem rent træthedsmæssigt.

Men ellers synes vi faktisk at vi føler større velvære i hele systemet, også humøret er blevet bedre.

Jeg ved, at I også motionerer – hvornår på dagen og hvor lang tid bruger I på det?

 Vi motionerer hver tirsdag og torsdag i fitness ca 1 time og om lørdagen er vi i svømmehallen  også 1 times tid. Det er lige efter arbejde klokken 16.30 og lørdag er det lige over middag.

Efter endt træning – føler I øget sult, energi/udmattelse eller???

Nej ikke større sult eller noget. Tværtimod virker det som om vi har mere energi til træning og bevægelse i hverdagen

Nogle mennekser døjer i begyndelse med at finde ud af, hvad der skal ligge på den ”plads” på tallerknen, hvor der før var rugbrød, kartofler eller pasta. Hvordan har I grebet det an? Nogle gode fif til andre LCHF-novicer?

Vi har brugt lchf gruppen på facebook meget til ideer til måltider. Vi har ”bare” tænkt helt anderledes til måltiderne og byttet de forkerte ting ud med grøntsager.

Det bedste råd er at gøre noget ud af maden så føles det ikke som en kur men forkælelse i stedet for.

Bemærkninger / noget, som jeg ikke har tænkt? Eller bare noget, I har lyst til at fortælle?

Jeg har lyst til at fortælle at man er nødt til at gå 100 % op i det og ikke lade alle mulige undskyldninger ødelægge det.

Jeg har i 30 år været på alle kure der findes fra hvidkålsuppekur, citronsaftkur, vægtvogterne, 5 :2, nupo og letigen piller og faldet i hver eneste gang pga. dumme undskyldninger, så jeg kender dem ALLE.

 

Vise ord – for det er jo lige præcis rigtigt. Jeg tror, at det i høj grad handler om at træffe en beslutning. Når beslutningen om kostomlægning er taget, skal det ikke være med en masse regler om undtagelsestilstande og lignende. Det går galt…
Men når man er så dedikeret og engageret og sætter sig godt ind i, hvordan det virker, så får man resultater – ud over at veje sig en gang om ugen, så har Søren og Mette målt hhv. overarme, bryst, talje og hofte, for at kunne følge med i, hvor mange cm de også taber – for når vægten af og til står lidt stille eller det går lidt langsommere end man forventer, så kan der være trøst at hente på målebåndet – se lige her:

1. januar 2017   Mette Søren
  Overarm 40 51
  Bryst 128 139
  Talje 133 145
  Hofte 140 135
1. februar 2017      
  Overarm 40 48
  Bryst 121 136.5
  Talje 129 140
  Hofte 134 129

Selvom Søren har tabt nogle flere kilo end Mette, så har hun faktisk tabt ½ cm mere end Søren – minus 17 cm til Mette og minus 16,5 til Søren.

Det er bare mega godt klaret…

I næste uge ser vi lidt på de forskellige fedtstoffer – lidt om, hvilke man skal vælge og hvilke vi skal minimere indtaget af…

Be the first to comment

Spørgsmål, erfaringer og andre kommentarer modtages :-)