Vafler

Når nu man får sådan en besked her fra sin mor:

_20161005_095016

Det skal lige siges, at der altså er 40 km oppe fra mine forældre og herned. Så det må siges at være en god pris for æg – høhø… Og så har jeg da bare en sød moar, ikk?!?! Jeg tænkte godt nok at foreslå sådan en ordning en gang ugentligt….. (er der forresten ikke noget med, at når man rækker fanden en lillefinger… hihi)

Jeg havde egentlig en del æg i forvejen – men skidt, så laver jeg da bare vafler til hun kommer… Måske hun bliver mere motiveret for den ugentlige leverance…? Måske ikke…

I hvert fald bruger jeg denne opskrift:

Ingredienser

4 æggehvider
4 hele æg
200 g hytteost
1 dl fløde
50 g smeltet smør
2 spsk sukrin gold
2 spsk kokosfibermel
3 spsk fedtreduceret mandelmel
2 spsk loppefrøskaller
2 tsk kardemomme
2 tsk bagepulver
1 tsk vaniljepulver
1 knsp salt

Sådan

  • Afmål/afvej alle ingredienser og hæld dem i en skål
  • Kør med stavblenderen til du får en homogen masse (hytteosten skal blendes helt ud)
  • Lad hvile i ca. 15 min
  • Bag i vaffeljern (min sovseske passer ret godt i størrelsen til en enkelt vaffel)

dsc_0356

Så skal der bare serveres…

Jeg kan rigtig godt li at få cremefraishe og marmelade på (fx jordbær-sylt)
Mændene i huset foretrækker fibersirup (det er en sirup, som primært består af IMO – altså isomalto-oligosaccharider. Det er plantefibre, som ikke giver voldsom blodsukkerstigning).

Nu er det jo efterhånden utrolig længe siden jeg har spist en regulær hvedemelsvaffel, så hvis jeg bliver spurgt om der er stor forskel, må jeg melde pas. Jeg tænker, at en almindelig hvedemelsvaffel kan være noget sprødere end dem, som jeg laver. Men jeg synes, at der er rigtig god smag i disse og så mætter de ret godt, så man ikke får lyst til at rydde hele fadet. Et par stykker er rigelig.
Hvis man skal lave mange, kan det være en fordel alt pakke dem ind i bagepapir og smide i ovnen ved 70 °C for at de holder sig varme – jeg pakker dem ind, for at de ikke skal blive tørre.

Giv det et skud, for de er faktisk rigtig lækre… Så det er muligt at nyde en vaffel til kaffen uden fucke blodsukkeret helt up – er det ikke lidt win-win? Det sys jeg!

1 Trackback / Pingback

  1. Blåbærmarmelade – Fruens Fede Liv

Spørgsmål, erfaringer og andre kommentarer modtages :-)