Varmrøget laks og sprød kålsalat

Har du hørt udtrykket “dameblads-mad”? Jeg hørte det i sommers – og det dækker åbenbart over mad, der strutter af sundhed og lækkerheder og er så enestående tilberedt og anrettet, at man dårligt nænner at stikke gaflen i det. Spiser du dameblads-mad, hver dag? Jeg gør ikke! Nogle gang må det bare godt være lidt nemt. Men når man af og til får lyst til at kræse lidt ekstra, så er det her et virkelig godt bud, hvis jeg selv skal sige det.

 

Så her får du mit bud på dameblads-mad.

 

I går fik jeg lyst til at invitere min mand “ud at spise”. Ikke på restaurant, men “ud” som i “ud i naturen”. Og se lige her en perle – det ligner sgi da et postkort fra paradis, ikke sandt?

Området ligger i Dronninglund Storskov og hedder Sømosen. Og sådan et view findes åbenbart ikke kun på film, lækkert, ikke?

Jeg havde taget laks op af fryseren, tændte den lille grill og smed lige røgflis i en spand vand. For jeg havde lyst til varmrøget laks og en sprød kålsalat (det havde jeg nemlig liiiige til i køleskabet)

Ingredienser

4 små stykker laks (lidt for meget, men det var simpelthen så lækkert)
2 kogte æg

Salat
4 store blade hvidkål
3 store gulerødder
1 lille gul peberfrugt
1 lille grøn peberfrugt

Dressing
1 dl ymer
1 spsk ravigottesauce
4 spsk fløde
1 tsk fibersirup gold

Drys/pynt:1 spsk sesamfrø og 1 spsk nigellafrø

Når grillen er varm, lægges det fugtige røgeflis direkte på kullene og grillristen hen over. Salt laksen og læg den på risten med skindsiden nedad og låget på. Husk at spjæld skal være åbne, for at give træk nok til at flisen bliver ved at ryge.
Mine laksestykker var ikke særlig store (knapt 100 gr stk) og fik ca. 20 min. Grill/røge-tiden vil jo afhænge af flere faktorer, fx kullenes kvalitet, mængde af kul og dermed temperatur, størrelse på laksestykkerne, osv. Så det er lidt en fornemmelses-sag. Men giv det et skud, når man har prøvet et par gange, er det ikke så “farligt” mere.

Til salaten rives gulerødderne groft på rivejernet. Kål og peberfrugterne snittes meget fint. Bland i en skål og sæt til side. Alle ingredienser til dressingen blandes – siruppen kan drille lidt, men rør godt med en gaffel, så opløses den.

Og så pakkede jeg salat, laks og dressing, samt bestik og tallerkner og et tæppe og så drog vi på tur.

Hvem har ikke lyst til at sidde her og nyde sin aftensmad?

 

Nå – det fik I mit dameblads-mad – det er vist ren og skær pral og blær, men jeg må godt – høhø…

Vi fik ikke spist hele salaten – faktisk kun omtrent halvdelen. Sikkert fordi vi var nogle lakse-frådse-måse. Men det var altså også afsindig lækkkert – pænt glad for eget skaberværk.

Be the first to comment

Spørgsmål, erfaringer og andre kommentarer modtages :-)