Verdens nemmeste kulhydratforskrækkede krydderbolle

For ikke så længe siden havde jeg sådan en omvendt-nat. Jeg arbejder jo om natten og nogle gange går der bare rigtig kuk i mit gamle kroppi-kadarver (hjemmelavet ord for legeme) og så sover jeg ikke så godt. Så for ikke at holde min bedre halvdel vågen, listede jeg på sofaen med dynen og gav mit til at scrolle gennem de foreslåede pins på Pinterest. Jeg faldt over noget, da havde kaldt “English Breakfast Muffin”. Der skulle bl.a. noget alm. mandelmel, et æg og så noget, som de kaldte “Canned Pumpkin”. I sagens natur må det jo være græskar på dåse, men jeg vidste ikke lige, hvilket dansk produkt det kunne dække over. Well, jeg havde i stedet ½ squash i køleskabet og mente, at den måtte gøre “tricket” for canned pumpkin. De andre ingredienser blev erstattet med hvad jeg nu havde i skufferne og det første eksperiment blev ok – men jeg synes egentlig, at den var for grov, så jeg besluttede at erstatte de malede mandler med fedtreduceret mandelmel. Og så røg der bare lige en anelse krydderier i også.

HEUREKA!!! Jeg er skisme lidt af et geni – altså hvis jeg selv skal sige det.

Og siden jeg er så selvfed over den her tilpasning af en opskrift, så vil jeg da dele den med jer. For det tager kun et øjeblik at lave en sprød, lækker low-carb krydderbolle.

Kulhydratforskrækket riste-bolle

  • 2 spsk fintrevet squash
  • 1 æg
  • 1 spsk smeltet smør eller kokosolie
  • 1 lille nip salt
  • ½ tsk bagepulver
  • 1 tsk sødning (fx sukrin gold)
  • 2 spsk fedtreduceret mandelmel

Sådan

Jeg smelter smørret i en af de små, farvestrålende børne-skåle fra ikea (jeg skal nemlig “bage bollen” deri).
Resten af ingredienserne kommer i en lille skål og bliver pisket sammen. Til sidst piskes smørret i og den flydende dej hældes tilbage i ikea-skålen. For så er den nemlig smurt med smør indvendigt og bollen slipper let, når den er færdig.
Så skal den i micro-ovnen i 2 min på fuld knald. Min micro-ovn er temmelig gammel, så hvis du har sådan en spritny, der er atomdrevet (kidding), så skal den muligvis have lidt mindre.
Når den er færdig tager jeg skålen og banker den ned i bordet (lyder så voldsomt), så bollen slipper skålen og der ligger en lille cylinderformet krydderbolde på borden. Den skærer jeg over i 2 og rister de halve boller på brødristeren til de er gyldne. Og så skal der bare smør og ost på.. og måske lidt hjemmelavet syltetøj. Eller hvad man nu har lyst til – hjemmelavet nutella måske?

Velbekomme 🙂
– jeg var begejstret (og det bliver jeg egentlig sjældent over brøderstatninger)

 

Be the first to comment

Spørgsmål, erfaringer og andre kommentarer modtages :-)