Wok med rejer og savoy – Grill-edition

Ja – jeg lavede denne ret på grillen. For vi har sådan en supersmart gasgrill, hvor der tilhører en wok.. Og i dag har der simpelthen været rigtig dejligt vejr – virkelig fantastisk. Så selvom temperaturen ikke var meget mere end ca 14 grader, ja så ville vi altså ud at sidde i haven og spise… Og med vores nyindkøbte høns, der gokkede i baggrunden, så var det altså bare sk*** hyggeligt.

Men tøv ej, hvis du ikke har en gasgrill med wok-pande – det her kan altså også godt laves indendørs i en alm wok eller for den sags skyld – i en alm sautepande… Så frygt ej, min ven – du kan sagtens snuppe opskriften her.

Wok med rejer og savoy – Grill-edition

Ingredienser

(Opskriften her gjorde os to meget mætte)

  • ca. 300 g savoykål (det svarede ca til de yderste 5 store blade i et nyt kål)
  • 1 peberfrugt
  • 125 g brune champignon
  • 2 forårsløg
  • 200 g cherrytomat
  • 300 g store rejer (fx vannamairejer med haler – det ser så flot ud)
  • Olie, østerssauce og limesaft til stegning
  • Salt/peber

Sådan

  • Skyl alle grøntsager grundigt
  • Snit kål og peberfrugt i strimler
  • Skær champignon i skiver
  • Skær forårsløg i skrå stykker
  • Del tomaterne i halve
  • Sørg for at rejerne er tøet og dryppet godt af for vand
  • Varm wokken godt op – hæld olie på og steg kålen ved god varme
  • Tilsæt forårsløg, et par tsk østerssauce og et squeeze limesaft og lad stege kort  (rod ikke for meget rundt i maden, mens den steger
    – det fjerner varmen fra panden)
  • Tag kål og forårsløg af panden – tilsæt evt lidt mere olie og steg så champignon og peberfrugt – tilsæt tomaterne og lad dem stege med i yderligere et par min
  • Hæld champignon, peberfrugt og tomat oveni kål/forårsløg og stil til side
  • Hæld olie på panden igen og steg så rejerne ved høj varme – endelig ikke for længe, da de så bliver hårde og seje og aldeles ikke særlig lækre. Når rejerne er et øjeblik fra at være færdig, tilsættes de stegte grøntsager og det hele steges lynhurtigt igennem – smag til med østerssauce, lime og salt/peber

Så skal der bare serveres

Velbekomme 😉

1 Trackback / Pingback

  1. Alsidig kålsalat – Fruens Fede Liv

Spørgsmål, erfaringer og andre kommentarer modtages :-)